Реклама / Ads
0| 5017 |22.05.2007 АКТУАЛНО

Обжалват задържането на Евелин Банев - Брендо пред Софийския апелативен съд

.
Защитата на Евелин Банев, известен още с прякора Брендо, ще обжалва задържането му пред Софийския апелативен съд, научи „Фрогнюз” от източници, близки до бизнесмена. Както писаха повечето медии Банев е бил задържан по обвинение за участие в организирана престъпна група, която е извършвала финансови операции и сделки с имущество, за което се предполага, че е придобито по престъпен начин
 
Защитата на Евелин Банев, известен още с прякора Брендо, ще обжалва задържането му пред Софийския апелативен съд, научи „Фрогнюз” от източници, близки до бизнесмена.
Както писаха повечето медии Банев е бил задържан по обвинение за участие в организирана престъпна група, която е извършвала финансови операции и сделки с имущество, за което се предполага, че е придобито по престъпен начин. Определението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано в тридневен срок, което защитата ще и стори. Адвокат на бизнесмена е известната юристка Ина Лулчева.
Софийски градски съд наложи на Евелин Банев мярка за неотклонение “задържане под стража”. От съда съобщават, че искането е на Софийска градска прокуратура за обвинения към Банев за участие в организирана престъпна група, която е извършвала финансови операции и сделки с имущество, за които знаят и предполагат, че е придобито по престъпен начин.
Според държавното обвинение групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. Обвинения са повдигнати и към останалите трима от групата, като на един от тях – Десислава Дишлиева е с мярка за неотклонение “парична гаранция” от 10 000 лева.
Съдът прие, че са налице обосновано предположение за авторство на деянията, за които е обвинен Евелин Банев, опасност от укриване или извършване на друго престъпление, а така също и евентуален опит за манипулиране на свидетелски показания.
Съдът обаче прие също така и аргументите на защитата на Банев, че неговото търсене и призоваване от страна на разследващите органи не е било по съответния ред.
Странен е начинът на действие на следствието и прокуратурата. Те мълчат три дни за задържането на Евелин, след което дават обилна информация на медиите, в която обаче няма нито едно доказателства, а само предположение, коментират юристи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7224 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 28328 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3085 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11034 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads