Реклама / Ads
0| 6905 |02.07.2008 АКТУАЛНО

Облекло неглиже с екзотични и етномотиви е най-модно за лятото

.
„Облекло, което апелира към повече релакс, авантюри или е силно повлияно от флоралните и етномотиви на Африка и Индия, са основните тенденции в тазгодишната лятна мода”, заяви главният редактор на списание „Fashion Life Style Magazine” професор Любомир Стойков
 

По-неглижиран, небрежен и спортен стил на обличане, който подчертава сексапилността и романтиката и дава усещането за свобода, определя основните течения за сезона пролет - лято 2008 г. Това каза за Frognews.bg  главният редактор на списание „Fashion Life Style Magazine” професор Любомир Стойков. Той посочи голямото разнообразие от обеми и силуети като най-характерни за лятото и определи белия, лагуново синьото и цвета „Сахара” за доминиращи.   Между светлите тонове, които са предпочитани почти всяко лято, сега специален акцент се поставя върху белия цвят. Освен на памука и лена такова внимание се отделя също и на денимата. Колкото до обувките по-високи платформи тип танкове т.е тези с откритите пръсти пети, както и ниските чехли, които са без висок ток, са особено актуални в момента. От гледна точка на десена и мотивите пък най-модни са етно елементите от екзотичните култури в Африка и Индия, както и флоралните шарки, които изобразяват красивите форми на цветя или други растителни видове. Така например, последната колекия на Шанел е повлияна главно от света на океан. Тя използва раковинообразните форми,  мидените черупки не само като орнаментация и апликация, но и като мотив и десен в облеклото, и с тях подчертава екзотичния свят на морското дъно.

Цепките и дълбоките деколтета си остават особено актуални така, че полите и блузите с такива „детайли” могат да останат и това лято във вашия гардероб. Сега обаче по-интересни и актуални са не толкова панделките, колкото връзките. Типичният небрежен момчешки възел, с който се завръзват блузите, е отличителният елемент сигнализиращ, че вървите в крак с модата. Такива са още шапките тип капели, тъй като са с по-големи периферии, както и летните барети, които говорят за едно завръщане към тях.

При слънчевите очила се наблюдават няколко тенденции, едната, от които е очилата тип „пилот”, които наподобяват тези на авиаторите от миналия век. Другите са тип „Грейс Кели” и „Жаклин Кенеди”. Характерни са с това, че покриват по-голямата част от лицето и придават повече загадъчност. Белите рамки и очилата с метален кант също стават модни.

Според една от модните къщи, носителка на наградата “Златна игла” на Академията за мода лидерските позиции се затвърждават и този път от роклята, която се превръща в задължителен елемент от визията на дамите.

01_miro_smilev.jpg 02_miro_smilev.jpg03_miro_smilev.jpg

Тя залага на силуета тип “балон”, а внушението за женственост се постига чрез акцент върху талията. Дължината е до коляното. Характерни са нестандартните декорации като стилизирани колани, набори, обемни яки. Сатен, памук и трико са предпочитаните материи за летните жеги. Цветовата палитра помага на дамите да открият своето желано модно превъплъщение - слънчево жълто, различни нюанси на розовото или класическата комбинация на бяло и черно.

  04_miro_smilev.jpg

Снимките и част от материала са взети от сайта https://www.fashion-lifestyle.net/bulgarian_fashion_broi12 на списание „Fashion Life Style Magazine”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 49449 |02.07.2008 За лятото: Алкохол в нормални дози и секс в различни пози! . 4| 7165 |01.07.2008 Ученици от Бесарабия опознаха родината и искат да се върнат в нея . 0| 6197 |01.07.2008 Постигнаха споразумение за наследството на Павароти . 5| 9018 |01.07.2008 Инжектират гъби с опасни спринцовки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads