Реклама / Ads
3| 7646 |03.07.2019 АКТУАЛНО

Общински съветник: Фандъкова заблуждава хората, че няма да се строи в Борисовата

.
Йорданка Фандъкова
Не може да се разчита на клетвите, че в Борисовата градина няма да се строи. Кметът на София от 2015 година тръби, че няма да има строежи. А в проекта е заложено строителство и той е даден за обсъждане. В него има обекти. Това каза общинският съветник в София Марта Георгиева пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Фалшива новина е, казаното от  Йорданка Фандъкова, че  връща 4 имота на общината. Тя като принципал на дружество “Софийски имоти“ си взима едни имоти, които не са в капитала. Това е все едно софийско дружество  го дава на софийско предприятие за стопанисване.

 

При скандала с апартаментите се разбра ,че се строят чудовищни сгради. И това се прави за определени хора. Един по един те станаха явни. Излязоха имена. Тайно в ПУБ се залага застрояване и на хората не се казва. Чак накрая се казва, че това е по закон и нищо не може да се пипне. Кметът на София, след като алармирахме, че се предвиждат безобразия в Борисовата, тя се опита да заблуди софиянци, че няма предвидено застрояване. А това го има на картинка. Тя плаща тази поръчка. Та е пратила това изработване с нашите пари. Тя е имала тази процедура от 2013 година. Тя не е изпълнила задължението си на възложител, да каже на изпълнителя да не прави това.  А на хората казва друго. Накрая Фандъкова се отрече от собствения си проект на собствената си администрация.

 

Симеон Славчев от СОС обясни: Проблемите от Борисовата са от годините назад. Пуска  се един план, който има много силни и сериозни забележки. Този план не решава проблемите на Борисовата градина. Той е   върнат за разглеждане. В момента се тупа топката. Какво правим със „София ленд“. Първо бе включен в плана, но незнайно как излезе от плана. София се управлява на типа проба-грешка. Бившият зам.-кмет Крусев ще бъде съден за „Графа“.  Това, което се случва, е като „Апартаментгейт“, но с обществени пари. В Борисовата градина има строителна борса, което е недопустимо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6734 |28.05.2019 Фандъкова, Освободителната война е продължила 300 дни, а ремонтът на ”Графа” - 384! . 20| 27766 |01.05.2019 Гор-чи-во! Бетонни пейки свързват Фандъкова и Пеевски завинаги . 8| 8776 |27.04.2019 Кметицата на Рим - Раджи, обяви война на мафията. Фандъкова - не . 3| 6675 |08.02.2019 Спаси София: Фандъкова подари 80 дни отсрочка на GP Group за ремонта на Графа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads