Реклама / Ads
25| 7329 |23.02.2010 АКТУАЛНО

Обвиниха Емилия Масларова, плаща 50 бона за свободата си

.
Емилия Маларова
Бившият социален министър Емилия Масларова вече е обвиняема, след като й бе връчено обвинението в Националното следствие. 50 000 лева е паричната гаранция, която оставя обвинената на свобода.
 
Веднага след това, тя се измъкна през задния вход и така остана недосегаема за журналистите.

Близо 30 минути бяха нужни, а веднага след това стана ясно, че  бившият министър ще бъде изправен пред съд.

Емелия Масларова е обвинена, че докато е заемала поста, се е облагодетелствала за сметка на държавата. Щетите са за 9 807 000 лева. Освен Масларова облага е получил и семейният й приятел Венцислав Драганов.. Според прокуратурата, докато е била министър на труда и социалата политика, Масларова е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки и утвърдените от Министерството на труда и социалната политика вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки. Така е набавила за себе си и за Венцислав Драганов облага от над 9 милиона лев.

"Очаквах да я обвинят днес, но за повече информация се обръщайте към прокурорите. Вече подготвяме защитата", каза за frognews.bg адвокатът на Масларова Даниела Доковска. Тя отказа да дава повече коментари на този етап.

Това става почти четири месеца след като главния прокурор Борис Велчев поиска депутатския имунитет на Масларова.

Според прокуратурата, докато тя е заемала поста министър на труда и социалната политика, е нарушила Закона за обществените поръчки и утвърдените в министерството вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки. В резултат се е облагодетелствал и близкият до нея Венцислав Драганов.

Експертизите сочат, че от строително-монтажни дейности държавата е била ощетена с близо 11 милиона лева. Сумата е била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт.

Вчера Масларова заяви, че е получила призовка и ще се яви в следствието.

Frognews.bg припомня, че по-рано днес зам. градският прокурор Роман Василев каза, че днес ще бъде предявено обвинение по няколко текста от Наказателния кодекс на бившия социален министър Емилия Масларова. Той поясни, че заедно с нея ще бъдат обвинени още четирима души.

В началото на ноември миналата година беше поискан и имунитета и на бившия премиер Сергей Станишев заради изгубването на секретния доклад на ДАНС. Първият обвиняем министър от кабинета "Станишев" стана земеделският министър Валери Цветанов заради 15 неизгодни заменки на земи. Вторият обвинен бе министър Николай Цонев, който беше загази във връзка със закупуването на мобилен завод за производство на хангари и разследван за съмнителна сделка с авиотехника. В края на миналата седмица градският прокурор Николай Кокинов, каза, че обвиненията срещу тях двамата са внесени в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7403 |14.02.2010 Времето през седмицата . 0| 8349 |08.02.2010 Времето през седмицата . 0| 5144 |04.02.2010 30% от мандатите купени или спечелени с насилие? . 0| 7319 |04.02.2010 Времето през почивните дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads