Реклама / Ads
8| 9237 |03.06.2019 АКТУАЛНО

Огнян Минчев: Борисов няма да може вече да разчита на Меркел в Брюксел

.
Огнян Минчев
”България трябва много добре да прецени своите интереси в една по-сложна конфигурация, нямам повече как Борисов да отиде в Брюксел и да реши нещата с Меркел, трябва да се търсят баланси, България трябва да се интегрира в ЕС, от това зависи дали ние ще можем да убием тази инерция на маргинализацията на перферията, както иска Макрон”. Това каза Огнян Минчев пред БНТ.
 

"Консерватинтие сили в ЕП ще бъдат по силни, също либералите и зелените, очаква ни известна поляризция в европарламента, ще имаме един мандат, в който ще се позиционират различните сили за едно по-голямо сражение." Така обясни баланса на силите в следващият парламент политологът.

 

На тези евроизбори обрат и поврат нямаше. Имаше определени промени и бягство от статуквото. Имаше отлив от центъра и дясното към левите алтернативи - зелените и либерали, както и към крайната десница. Това ще доведе до една по-силна конфронтация между традиционната десница и левица. Очаква ни известна поляризация в новия европарламент. Европа не се обърна кръгом, но тръгна по пътя на промените, оказа още Минчев.

 

 

"Европа е съставена от традиционни демокрации, но все пак очаквам да има промени. В Европейския съюз вече ще има дебат, в който ще участват и други гледни точки. ЕС не е една страна. Там всички страни се срещат, дебатират и постигат някакъв консенсус. Политиците отиват и си тръгват от Брюксел, а бюрокрацията в ЕС работи за постигането на този консенсус. Никой не обича бюрокрацията, но в случая тя е необходима", разкри Минчев.

 

"Макрон иска Европа на различни скорости, така смята да реши проблемите на Франция, Германия е на друга позиция, тя има интерес от обединен ЕС, Европа на две скорости не е нещо, което е предначертано, то в някаква степен ще се случи, неизбежно е, защото различията между Севера и Юга, и Изтока и Запада не се решават, а се задълбочават", обясни Минчев.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 17224 |15.05.2019 Бабикян: Проблемът на Борисов е, че в ”паралелния властови център” има война . 24| 6790 |30.04.2019 Борисов: Ако има виновни за къщите за гости - уволнение и на прокурор . 23| 38064 |14.04.2019 Иван Гешев премълчал важно послание от САЩ за премиера Борисов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads