Реклама / Ads
8| 7528 |19.10.2015 АКТУАЛНО

Око на Фрог: Зам.-министър Грудев се скри от протестиращите за гъските и сеитбооборота

.
Зам. министър Грудев финтира протеста
Зам. министърът на земеделието В. Грудев се скри и не се показа на организирания протест срещу безпрецедентното погазване на правата на земеделски производители. Пари в бюджета за мярката има. Говоря за схема за десетки милиони евро. Това разясни председателят на ААЗР Александър Атанасов. Новата Програма за развитие на селските райони е балансирана. Това каза самият Грудев само пред журналисти вътре в министерството.
 
Ние искаме да помогнем на министър Десислава Танева и призоваваме министър-председателя Бойко Борисов да чуе истината за действията на Васил Грудев, и да се освободи от псевдо експерта Васил Грудев, който ще бъде единственият отговорен за спирането на цялата Програма за развитие на селските райони.  Призоваваме ги да не допуснат името на България да бъде опетнено и българското земеделие да стане заложник на един самозабравил се зам.-министър.

Във връзка с разпространяваните явни лъжи, че пари в бюджета на Програмата за сеитбооборот няма категорично заявявам, че тези твърдения са опит за манипулация и се правят абсолютно умишлено. Това заяви председателят на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители Александър Атанасов. Според него, трябва веднъж завинаги да се спре порочната практика на промени на нормативната база без да се зачита мнението на бранша и със задна дата, като по този начин се ощетяват хилядите земеделски стопани, които съвестно изпълняват своите агроекологични ангажименти.

Ето и лозунгите издигнати от протестиращите, които говорят най-добре за свършеното от зам. министър Грудев: "Пари за сеитбооборот има - за джоба на Гредув няма"; Васил Грусев=вредител на земеделието"; Грудев, българското земеделие не е фирма на твоята съветничка; "Г-жо министър, за да сте министър, грябва да се справите с шайката на Грудев!"; Грудев работи против нас, за интереси на фермери от други страни; "Г-н Борисов, ако чуете  истината, ние знаем какво ще направите - Грудев ще отлети да зимува при гъските"; Има ли министър в земеделието?"; "Искаме сигурност и предвидимост за българското земеделие?"; "Гъските на Грудев изкълват сеитоборота"; "Който ни лъже, ще получи червен картон от Бойко Борисов!".

Александър Атанасов каза, че е бил оказан силен натиск на земеделските стопани в страната, да не присъстват на протеста.

Зам. министър Васил Грудев финтира протеста и организаторите и се срещна само с журналисти вътре в сградата на министерството.Той информира, че по новата програма за развитие на селските райони е балансирана, като ще се подпомагат и други земеделски ппроизводители като пчелари и т.н. Според него се спира една схема, която облагодетества само определен кръг. "Повече средства - за повече хора" - това той определи като свое мото. Според него реалните браншови организации са се разграничили от позицията на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6142 |07.10.2015 Политолог за Фрог: Случаят „Пиже “ е резултат от излизане на повърхността на ретроградната и необразована „пяна“ . 9| 6412 |06.10.2015 Д-р Дечев за Фрог: С пръстовите отпечатъци Москов призна провала си с четците . 18| 9520 |05.10.2015 Архиепископът от Йерусалим пред Фрог: Турция се държи като бившата Османска империя . 2| 6084 |29.09.2015 В. Тончева за Фрог: Пренесени отвън мелодии се “побългаряват” и не звучат като чужди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads