Реклама / Ads
17| 7826 |23.08.2014 АКТУАЛНО

Октай: Доган е труднопреодолим фактор

.
ГЕРБ са първата българска политическа формация, която започна плахо, но все пак да работи в смесените райони и привличане на мюсюлманско население,каза Осман Октай пред Нова ТВ. Един от основателите на ДПС по този начин коментира изказването на Борисов, че в новото правителство трябва да има най-малко 10 заместник-министри, изповядващи исляма.
 

Той припомни как ГЕРБ заедно с много бивши членове на ДПС и СДС са спечелили местните избори в Силистренско на местните избори и през 2011 г. " Ахмед Доган е труднопреодолим фактор. Всички партии трябва да подадат ръка на образованите мюсюлмани", каза още Октай. "Националистите са в криза и заради това се появяват надписи, насочени срещу малцинства. Трябва да се обединим политически, за да се противопоставим на национализма", допълни той.

"По-важното не е бройката министри, за които всички се хващат, а това, че за първи път един лидер отваря вратите си, казвайки, че в правителството трябва да има повече хора от малцинствата, стига тези хора да са умни с образование и талант. 25 години ние живяхме в капсулация и нито една партия не прие българските мюсюлмани като равнопоставени граждани в своите редици”, коментира от своя страна Вежди Рашидов, който се включи по телефона.

 

"В момента кадрите на ДПС злоупотребяват с темата с кафето и постоянно казват как те вече са се разбрали с Борисов и ще управляват заедно в следващото правителство. Неслучайно като контра на тази злоупотреба той каза, че ще управлява самостоятелно и няма да влезе в коалиция с никого”, каза още Осман Октай. 

 

"Мечтая за деня, когато ще видя представителство на малцинствата в различни парламентарни групи, без да има етнически обособени формации, които да се конфронтират. Не само ръководството на ДПС, но и цялото малцинство се поставя в изключителна изолация заради модела „Доган”, на мнение е бившият зам.-председател на движението. 

 

Според Осман Октай единственият начин, чрез който може да се разбие този модел, е не само ГЕРБ, но и всички политически формации да подадат ръка на можещите хора в малцинствата.


"Да си националист означава полезен на страната си, докато сме български граждани няма национализъм. Свещено право е човек да избира вяра и родина. Доган да не е гражданин на Патагония", каза още Рашидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 10950 |21.06.2014 Цветан Василев: Създал съм се сам, с Доган съм се виждал 2-3 пъти за 15 години . 2| 6701 |28.12.2013 Тежката година на Ердоган . 109| 22694 |20.01.2013 М. Андреев: Докладът на Доган е заплаха за националната сигурност на България . 37| 6823 |02.11.2011 Р. Овчаров: Целувката на Доган всъщност беше за Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads