Реклама / Ads
23| 16573 |09.02.2017 АКТУАЛНО

Октай пред Фрог: Борисов излъга турците да гласуват за него преди 2 г.

.
Осман Октай
През 2014 г. Бойко Борисов поиска среща с мен. За първи път уважих неговата покана да се видим в централата на ГЕРБ. Темата на разговора беше какви са възможностите той да влезе в бастионите на ДПС и там уж да подаде ръка на турската интелигенция. Целта беше да се гласува за ГЕРБ. Това за първи път сподели пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

На тази среща аз му предложих да го срещна с всички основатели на ДПС в регионите, естествените лидери, хора авторитетни, представляващи много сериозни фамилии.

 

Става дума за 300-500 човека, пред които Борисов да поеме ангажимент. На тях да даде обещанията си, а не на мен, че той ще обяви война на модела Доган и ще подаде ръка на онези образовани и подготвени специалисти- мюсюлмани в цялата страна, които са в конфликт с мафията на Доган и ДПС.

 
По начало мюсюлманската общност се контролира и влияе от тези феодални авторитетни общества. Тогава Борисов, под предлог, че е стартирал предизборната кампания и няма възможност за среща, отказа да поеме такъв ангажимент пред хора с бели коси. Тогава му предложих да се срещне с техните деца и внуци на организиран от фондация „Корнрад Аденауер” форум за подготовка на управленски кадри, извън партийните структури. Ще уточня само, че инициативата за тази подготовка беше на председателят на организация ЕВЕТ Ергин Емин. Той беше зам.-председател на СДС, против модела Доган. Опитваше се да приобщава онези млади хора, които се противопоставят на мафиотския етнически модел. Идеята му беше да се изградят управленски и административни кадри. Септември 2014 г. младежите имаха събиране в Приморско. Борисов каза, че ще отиде на това мероприятие.

Нооо, не отиде. Прати Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Двамата поеха ангажимент пред младежите, че ГЕРБ ще им подаде ръка и ще ги защитава при всяка ситуация от сблъсъците им с мафията на Доган по регионите. Аз обясних на Борисов, че при този сблъсък има смъртни случаи. Големи семейства дадоха жертви. Споменах името на Гюлден Реджеб от Кърдажли, която беше депутат от ДПС и зам.-министър на регионалното развитие при управлението на Костов. На 39 години тя плати с живота си за това, че се опълчи на модела Доган. Помолих Борисов, ако ангажира тези хора, да им обещае, че ще ги защитава с цялата държавна власт. Нещо повече, Борисов дори каза, че в ръководството на ГЕРБ ще има знакови личности от мюсюлманите.

 

Тогава говорихме за едно конкретно име-Семра Якуб. Попитах Борисов дали я познава, тъй като тя беше главен юрист-консулт на община София. 35 годишна туркиня, част от този елит на основателите на ДПС, противопоставили се на Доган. Попитах Борисов защо между него и Цветанов да не седи една прекрасна туркиня като Семра. Той призна, че не е чувал за нея. На другият ден Борисов извикал въпросната дама. Пред медиите тогава заявих, че за първи път една партия подава ръка на мюсюлманите. За това трябва ГЕРБ да бъдат подкрепени. Призовах и другите партии да следват този модел, ако не са зависими и не се страхуват от задкулисието и не им трябва партньорство с Доган.

След тези ангажименти ние тръгнахме във всички региони да работим в полза на ГЕРБ. Нещо повече, Борисов отиде в Кирково и каза, че при следващото управление ще се разграничи от модела на Доган и ДПС, виждайки как мафиотски контролира регионите и мачка хората. Каза, че ще покани в своето управление минимум 10-15 зам.-министри. Пое ангажимент във всички градове, където управляват кметове на ГЕРБ, да приобщи тези независими кадри и така да обяви война на Доган, както и да спре контрола му в страната.

 

Тези обещания доведоха до там, че над 130 000 мюсюлмани гласуваха за ГЕРБ през 2014 г. Заради тези ангажименти в парламентарната група на ГЕРБ имаше депутати мюсюлмани. Единият беше от Силистра-Алтимир Адемов. Сега пак го номинират. Някой от вас да е чувал този човек да е говори от трибуната на парламента нещо различно от гласа на мафията на Доган?! Не сме го чули нито него, нито другите като него. Така с лъжата на Борисов, се закрепи задкулисието, което винаги го превръщаше в негов партньор. А мюсюлманите бяха лоялни към Борисов докрай, независимо, че той забрави за назначенията, които е обещал както на държавно, така и на местно ниво. Бойко Борисов излъга хората. Освен в Дулово, благодарение на тях, ГЕРБ разшири влиянието си в Никола Козлево, Кубрат, Ветово, Котел. Благодарение на месната интелигенция партията на Борисов спечелиха тези общини


А после нито президентът Росен Плевнелиев, нито премиерът Бойко Борисов отидоха при тях след изборите. Всичко това говори за страха от зависимостите на задкулисието, КОЙ и Пеевски. След изборите с шест повдигнати обвинения на прокуратурата, Цветан Цветанов беше превърнат в заложник за саботирането на съдебната реформа. В личен разговор с Борисов го помолих да го изтегли от председателското място на парламентарната група, за да не може чрез позицията си да блокира реформата. Моделът КОЙ и Пеевски, независимо, че им се заканваха, че ще им вадят зъбите и сагата Костинброд, превърнаха ГЕРБ в заложници. А с шестте обвинения на Цветанов блокираха съдебната реформа и предадоха цялата кауза за промяна. Всичко беше размазано. Задкулисието излезе по-силно. Накрая излезе, че всички са зависими от него.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7507 |09.02.2017 Само във Фрог: Дарение на български дипломат гние в Националната библиотека . 5| 7140 |09.02.2017 Св. Филипов за Фрог: Местан, Доган, К. Исмаилов сe събират . 1| 4974 |09.02.2017 Само във Фрог: Масов рекет и извиване на ръце при влизане в детските градини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads