Реклама / Ads
12| 20675 |26.03.2018 АКТУАЛНО

Октай пред Фрог: Със зависимостите си, Борисов постави в капан цяла Европа

.
Осман Октай
Всички, които възхваляват днешната среща във Варна, трябва да си отговорят на един въпрос. А той е: По чия инициатива е тази среща? И ако направим детайлен анализ кой печели от нея, ще видим, че тази среща обслужва единствено турският президент Реджеп Ердоган. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

Очевидно е, че Ердоган рекетира ЕС заради бежанците от Сирия. На всичко отгоре употребява европредседателството на България и чрез премиера Бойко Борисов поставя ЕС в собствения си капан за вътрешно-политическа употреба.

През цялото време българските представители-посредници говорят за рекета на Ердоган с бежанците. Обясняват ни как трябва да му се изплатят милиардите от Брюксел. И нищо друго не ни казват. Не се поставя изобщо на дневен ред въпросът за ситуацията, която се провокира от Ердоган през последните 18 месеца след т. нар. военен преврат и репресиите, които той осъществява в продължение на тези 18 месеца.

Нищо не се казва и за военната агресия на Турция в Сирия. За всички е ясно, че ставя дума за етническо разчистване на кюрдски територии. В тези територии той се готви да върне около 3 млн. сирийски бежанци. Той затова ги държи. Иска друг да плати сметката за тяхната издръжка. Близо 600 хиляди образовани сирийци ги направи турски граждани и над 200 000 деца, родени в лагерите, вече са с турски паспорти. Ердоган се готви да върне тези хора в освободените територии.


Защо Туск и Юнкер не отговориха веднага дали тази среща ще се проведе? Защото Ердоган, точно преди срещата, отправи тежки обвинения към държави от ЕС. Има страни, които вече са с прекратени дипломатически отношения с Турция. В една такава ситуация, Ердоган няма никакви намерения за сближаване или за продължаване на преговорите за членство в ЕС. Той ясно се изрази: Европа няма да ни учи на демокрация.

Думите му са красноречиви- втвърдява тона. Турският президент заплашва Европа с бежанците, ако не получи милиардите. Ердоган има нужда от тези пари, особено с военните действия, които е предприел. Зависимостите на Борисов го превърнаха в посредник на Ердоган за употреба на Брюксел.

 

Борисов и Захариева непрекъснато обясняват, как ЕС е длъжен да даде на Турция парите срещу рекета на Ердоган. И как Европа трябва да преговаря с диктатора, да не казвам с човека, който осъществява терористични действия на чужда територия. В тази сложна ситуация страната ни не може да извлече никакви дивиденти. Следващата година в Турция предстоят избори-президентски и парламентарни. Ердоган само за това говори. Той обяви САЩ и редица европейски държави за врагове на Турция и мюсюлманите. Вие сещате ли се как тези страни ще преговарят с Ердоган? Защото аз не се сещам!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 64728 |20.03.2018 Диков пред Фрог: НАП огласиха стряскащ факт, отвратен съм, че големите медии не го отразиха . 20| 14263 |19.03.2018 Методи Андреев за Фрог: Управляващите се опитват да настигнат батко Путин . 17| 15832 |14.03.2018 Фрогоко: Предложенията за санкции на Пеевски и Цацаров по закона Магнитски отиват при Тръмп . 13| 16675 |13.03.2018 Адв. Хаджигенов пред Фрог: Собственикът на BiT е Гинчо, сламен човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads