Реклама / Ads
5| 11876 |17.01.2017 АКТУАЛНО

Опасност! Мигранти се женят за наши ромки, после ги правят проститутки

.
Мигранти се женят фиктивно за български момичета, а после ги правят проститутки. За тази опасна тенденция сигнализира пред Фрог нюз прокурор Гергана Кюркчийска, шеф на РП в Оряхово.
 

„Мераклиите” за женитба обичайно са от Афганистан, Ирак и Пакистан. Връзката им с момичета от ромски произход правят престъпници, които са били в старите канали за трафик на хора и отлично познават бизнес средата. Обичайно се издирват девойки от най-бедните райони, където срещу 3 до 10 хиляди евро са готови на всичко.

 

Браковете, обаче не се сключват в България, а в Кипър и Македония. Причината е, че там не се изисква присъствието на младоженците, а всичко се оформя само по документи. Има и случаи, в които сватбата става и в Гърция. До там, обаче се организира превоз на младоженците. За да се оправдаят парите, в едната другата посока се превозват по няколко двойки.

По този начин мигрантите са намерили вратичка да получат автоматично хуманитарен статут. С удостоверението за брак, чужденците имат право да пътуват в цяла Европа. Законът е такъв, че след като минат 5 години от брака, те се сдобиват и с българско гражданство. Не се изключва вероятността по тази схема у нас и в Европа да проникват дори и терористи.

Практиката сочи, че съдбата на момичетата, станали булки на непознати мигранти е незавидна. Няколко от тях са засечени от нашите власти да работят като проститутки в Швейцария.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3738 |17.01.2017 Брюксел посече словенския законопроект за депортация на нелегални мигранти . 1| 7529 |16.01.2017 Прокурор пред Фрог: Наши крадци се правят на сирийци в Германия, отглеждат ги като мигранти . 0| 3889 |06.01.2017 Откриха двама мъртви мигранти край бургаско село

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads