Реклама / Ads
69| 30741 |04.10.2012 АКТУАЛНО

Опитват убийство на Ламбо с лайна. Бумеранг

.
Това вече не е шоу, а лайнояда...
Лайнояди и лайномети се опитват да съсипят или поне да оцапат и усмърдят нечий образ. Позната картинка, особено актуална, когато става дума за рейтинги и пари. Без спирачки. Последствията не са важни. Важни сме ние, единствено ние и нашите интереси. Колкото по-известна е жертвата – толкова по-добре.
 
Перверзно и садистично поведение към актьора Стефан Данаилов беляза досегашното развитие на събитията в реалити шоуто „ВИП Брадър”. Дали това е умишлено или не, вече е без значение. Цинизмът премина санитарната граница и скоро може да мери ръст с всепризнатия фаворит – „онези” галеристи. Може и тода да е заветната цел, кой знае.

Данаилов бе „включен” в шоуто чрез негов портрет, сложен на видно масто в къщата. Унизително. Всички обитатели на къщата имаха възможност да се упражняват по негов адрес, без той да е в състояние да отговори или да се защити. Това е грубо нарушаване на човешките права, макар да е ясно, че продуцентите са се консултирали с юристи. Защо е предприета тази кампания, засега само се предполага. Няма съмнение обаче, че е нечистоплътна.

Върхът на моралната касапница бе в сряда вечерта, когато гласът на невидимия „ВИП Брадър” поиска от Владимир Данаилов да свали собственоръчно портрета на баща си и да го отнесе в някакъв килер. Без много да му мисли 25-годишното „дете” смъкна портрета от стената, „дари” го с иронична целувка и го понесе нанякъде. Владимир въобще не се двоуми, къде точно да постави сваления портрет, което навежда на мисълта, че „хуманната операцията” бе предварително подготвена.

Още по-причудлива (да не употребя по-остри думи) бе реакцията на водещия Ники Кънчев, който преди свалянето на портрета се държа изключително лицемерно. Повтаряше колко в Нова тв уважавали Данаилов и увисването на неговия лик в къщата всъщност било израз на добрите им чувства към таланта му. Връх на това лицемерие бе съобщението, че след като Ламбо поискал с писмо до ръководството на медията да бъде свален портретът му, те благородно склонили да го направят, макар да имали всички основания и права да откажат. Благородници. Заковали го на най-видното място, защото такъв бил животът и те само показвали нещата в него. Нямало нужда да го питат понеже... И т.н. и т.н. Кънчев, изпълнявайки безропотно разпорежданията на своите шефове, унизи допълнително големия актьор като заяви, че изпълняват неговата молба и ще свалят портрета. След което се проведе безпрецедентната наказателна акция, в която главен герой бе произведен именно синът му. Падане.

Освен с Данаилов, продуценти и част от участниците се изгавриха и с Ирен Кривошиева и Владимир. Представят ги уж като „различни”, но от първия ден са обект на остри нападки, коментари по кюшетата и подбрани „разобличаващи” кадри. Майка и син наистина сами са се съгласили на това участие, но едва ли са осъзнали преди подписването на договорите, каква гавра с техните чувства и съдба е подготвена в сценария. Още на старта Кристина Патрашкова нападна с тежки  черни думи автобиографията на Кривошиева. Нарече я „страшна”, „ужасна” и пр., а в крайна сметка се оказа, че не я е чела. Познати и били разказали това – онова. Покъртително! Патрашкова имитира и защита на Стефан Данаилов, повтаряйки многократно колко е близка с него и съпругата му Мария, но коварно обясняваше: „Той може да е правил всякакви неща в живота си, но защо трябва да се говори за тях открито”, „чувала съм, че е имал много случки... всякакви, но защо Ирен ги вади”. Тоест, всичко е вярно, ама малко е кофти да се опише в книга. Можем да си ги говорим помежду си, но не под формата, която е избрала Кривошиева. Ето това е триумф на лицемерието. Уж защитаваш някого, а всъщност го унижаваш и компрометираш, потвърждавайки клюките и слуховете. Все по-упорито се говори, че така както Патрашкова е знаела броя на участниците предварително и се изпусна при влизането в къщата, както е знаела за Люси и приятелката й, така е знаела и за гаврите със Стефан Данаилов. Знаела, но си мълчала. Коварство и тъмни очила.  

В акцията срещу Данаилов, защото това е акция, без никакво съмнение, се включиха, волно или не и други обитатели на къщата. Чест прави на Иван Ласкин, Мариана Попова, Орлин Павлов, Юлиан Константинов и неколцина други, които проявиха интелигентност и не се включиха в коварния сценарий. Ласкин защити решително големия актьор.

Коварството, разбира се, е част от шоу формата и това е нормално. Всеки участник би трябвало да си е дал сметка за провокациите, които го очакват в къщата. Но има граници, които не трябва да се прекрачват. В случая Ирен Кривошиева, Владимир и Стефан Данаилов са в позиция да не могат да се защитят. Майката и синът са подведени да сипят огън и жупел срещу актьора, надвявайки се (поне така изглежда), че постигат някакво възмездие. Отмъщение със стара дата. Грубо и непочтено.  

В същото време екипът очевадно щади други участници, превръща ги в привилегировани спрямо останалите. Все по-ясно става, че Патрашкова е човек на продуцентите и е с особен статут. Има съмнения, че получава информация отвън, с каквато останалите не разполагат. Това пролича в начина й на контактуване с т.нар. принцеса Софи – Камелия. Люси, приятелката на Камелия не знае, но Патрашкова знае какво следва. Специалното отношение към Патрешкова проличава и в други ситуации. По време на последното състезание камерите следяха по един начин участието на „брадърите”, само Патрашкова бе давана много внимателно, да не би камерата да я компрометира. В същото време някои части от тялото на певицата Попова бяха показани напоително по начин, присъщ на еротичното кино. Но това е друга тема. За отбора на Нова телевизия във „ВИП Брадър”, за клякането пред определен рекламодател, който диктува каква роля да играе неговият представтел в къщата, за нечистоплътните сметки и действия, ударите под кръста и пр. ще стане дума тепърва.

Андрей Слабаков, който бе поканен да коментира случващото се в къщата бе категоричен: „Срещу Ламбо се води нечистоплътна кампания”. Прав е. Подобно мнение изрази и певицата Преслава. Не го разбра по този начин Венета Райкова, която дори се разплака, когато започна номинирането за изгонване от къщата и Ирен Кривошиева и Владимир се оказаха фаворити. Тя е убедена, че Стефан Данаилов има своите „заслуги” за странностите на сина си.

Упражненията върху тримата ще продължат още известно време. От това печелят продуцентите на реалити шоуто, защото това е целта им – скандал, без значение какви са щетите за жертвите.

Да печелиш рейтинг и известност на гърба на известни хора е стар трик. В конкретния случай това е Стефан Данаилов. Защо точно той. Скоро ще почнат да излизат мотивите на продуцентните и ръководството на Нова тв. Ще се заговори и за зависимости. Договореното мълчание на участниците в един момент ще се взриви, защото някои от тях ще плюят на хонорара и ще се сетят за понятия като чест и лично достойнство. Това не са предвидили продуцентите и босовете. Бумеранг.

Не прави на други това, което не искаш да направят на теб.

Понякога нещата се случват бавно и разбираш за тях в последния момент. 

Не всеки портокал е просто портокал.

Злото се спотайва в своята мрачна галерия...

 

П.П. Често форумци негодуват, че не се предлага алтернатива. В случая тя е очевидна. Който от обитателите на къщата уважава човешкото достойнство - да стане и да напусне. Хонорар от 15-20 хиляди лева не пише биография. Но може да я зацапа сериозно.

 

Вили Витали

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 25465 |23.03.2012 Вижте убийството на Самоковеца . 33| 8425 |21.10.2011 Точат кинжала Кунева за убийството на ГЕРБ . 8| 6637 |26.05.2011 Тарифата на Килърите: убийство-30 бона; чупене на крайници-500 лв . 28| 9098 |23.01.2011 Б. Ботев: Политическата партия на Луканов стои зад убийството му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads