Реклама / Ads
9| 12591 |28.01.2018 АКТУАЛНО

Още от лъжите на Бисер Лазов лъснаха: раздавал пари на политици и социолози, но те отричат

.
Кънчо Стойчев, Андрей Райчев, Стоян Мавродиев, Стефан Гамизов, Димитър Абаджиев, Божидар Лукарски, Меглена Кунева, Димитър Куцаров са сред имената, набеждавани от любимеца на прокуратурата Бисер Лазов, че са вземали от Цветан Василев колосални суми.
 

Неговите „показания” се намират в следствено дело в Софийска градска прокуратура, заяви в предаването „Просто Диков”  журналистът Люба Кулезич.

 

По думите на Лазов, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев получили по 500 000 евро в брой. На 13 август 2013 г. Кънчо Стойчев е взел тази сума, а на 20.09. 2013 Андрей Райчев.

 

Ако това беше истина, прокуратурата нямаше ли да провери дали тези пари фигурират в данъчните им декларации?!

 

Кънчо Стойчев е заявил пред Сашо Диков преди предаването му, че никога не е вземал такива пари. С Андрей Райчев контактът не е могъл да бъде установен, тъй като е в чужбина.

 

От протокола при разпита му, Бисер Лазов заявил, че той е дал на бившия шеф на КФН Стоян Мавродиев, 50 000 евро. Сумата е била предназначена за Божидар Лукарски като партийна индулгенция.

 

„Това твърдение е толкова нелепо, че не подлежи на коментар. Не познавам това лице и никога не съм се срещал с него. За подобни деяния се завеждат дела за клевета”, категоричен е Стоян Мавродиев.

 

Меглена Кунева също била взела 500 000 лева за кампанията си. В отговор на това твърдение на Лазов, тя отговаря: „Омръзна ми всякакви корумпета да разнасят името ми. Ще съдя всеки, който замеси името ми за 500 000 лева”, категорична е бившата министърка в кабинета Борисов 2.

 

Стефан Гамизов бил получил 200 000 евро на ръка на касата на 1 ноември 2012 г. Това е ставало чрез Анна Кехайова, която е посочена от него като негов консултант. Дадените суми били в размер на 3 млн. 850 хил. евро., твърди Лазов. Гамизов също отрича тази информация.

 

Юлия Илиева, приближена на Бисер Лазов, също дава лъжливи показания в прокуратурата: Димитър Абаджиев, който в момента е посланик в Словения, е получил веднъж  9 000 лв. и 25 000 евро 2 пъти в месеца.

 

„Познавам Лазов от 2009 г., когато не съм бил политик. Имах договор като адвокат с негова фирма. Не мисля, че има лошо един адвокат да получава хонорар. По 9 000 на месец съм вземал, а не 25 000 евро”, заяви Абаджиев.

 

"По тази матрица в следственото дело за КТБ се злепоставят десетки имена на хора по някаква схема. Може би за това се протака тръгването на делото в съда. Ако тези информации са фалшиви, ще се окаже, че делото за КТБ се базира на лъжесвидетелства и е колос на глинени крака. Въпросът е средство за злепоставяне и разбиване на съдби ли е сагата КТБ", попита риторично Люба Кулезич. "Всеки, който иска да провери автентичността на документа, може да се обърне към следствения отдел на Софийска градска прокуратура", обясни Кулезич.


Показанията на Лазов вече се използват и прилагат и в други дела, а върху определени хора се оказва натиск. Как тогава истината ще излезе наяве?!

Заради тези свои твърдения Бисер Лазов ще се "обзаведе" с още обвинения за клевета. Цветан Василев вече го съди за едно писмо изпълнено с лъжи. Той, заедно със свои приближени, е принуждавал фирми и служителите им да го подписват. „Подписаха го май седем-осем души”, разказа преди време пред съда адвокат Мартин Апостолов. Той е бил член на съвета на директорите на фирма ТЦИМЕ.

 

След новите разкрития прокуратурата е изправена пред сериозен проблем. Тя ще трябва да отговори дали е диктувала на Лазов кои хора да набеди, за да ги натиска и манипулира. Дължи отговор и дали не са дописвани имена на получавали пари, а високопоставени лица от нейния кръг да са укрити.

Предстоят още по-важни разкрития: доказателства за участието на прокуратурата и политици в умишленото фалиране на КТБ, коментираха пред Фрог нюз запознати с делото. В събарянето били замесени имена на най-овластените няколко души в държавата, категорични са те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 31301 |21.12.2017 Цветанов шокира с нов словесен ”бисер”. И това нещо ни управлява! . 2| 13403 |03.04.2017 ФРОГОКО: Адвокат на Цв. Василев с тонове доказателства за грабежите на Бисер Лазов . 0| 8082 |10.01.2017 Делото за клевета на Цв. Василев срещу Бисер Лазов е насрочено за 16 януари . 6| 12566 |30.12.2016 За Бай Хуй, майката на нацията и другите бисери през 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads