Реклама / Ads
30| 8852 |30.09.2011 АКТУАЛНО

Оставиха Кирил Рашков под стража, а той едва издържал; искал да ходи в Сърбия

.
т.нар. "цар" Киро
Т.нар. "цар" Киро съобщи още, че не се чувства виновен. Повдигнати са му две обвинения за престъпление по чл. 144 ал.3 от Наказателния кодекс - за закана с убийство.
 

Асеновградският районен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Кирил Рашков, обвинен за закана за убийство. Не общественият интерес налага тази мярка, а всички събрани доказателства и законно основаните искания за това, аргументира се съдията и постанови, че имало реална степен на опасност да се извършат нови престъпления от Рашков, тъй като досъдебното производство е в начален етап и има вероятност той да се укрие.
Мярката за неотклонение може да се обжалва в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Още сутринта доведоха Кирил Рашков в Асеновградския районен съд. Пред журналисти само едносрично, с "да” и „не” Рашков заяви, че не се чувства добре, че не е виновен и че мълчанието е злато. Попитан защо се е озовал тук, Рашков отговори с мълчание.

Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам, каза той на съдията по време на заседанието.

Адвокатът му пък каза, че всяка една по-лека мярка би била адекватна и ще постигне целите на закона. Според него не е налице нито една от предпоставките за искане на най-тежката мярка, няма и сериозни преки и косвени доказателства освен една жалба и разпит на тези, които са я подали. Било нечувано в съдебната практика въз основа на една жалба да се образува досъдебно производство и то без преки и косвени доказателства. Рашков също бил подал жалба срещу Веселин за заплаха за убийство и че в този случай срещу него също би следвало да се образувано досъдебно производство. 

 

Междувременно стана ясно, че Кирил Рашков имал намерение да отиде в Сърбия, не за да се укрие, а за да се чувства в безопасност и да спаси живота си, защото бил застрашен от сегашната обстановка в страна след ексцесиите в Катуница


В Асеновградския районен съд днес в 8,52 часа беше внесено искане от Районна прокуратура-Асеновград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Кирил Рашков. Повдигнати са му две обвинения за престъпление по чл. 144 ал.3 от Наказателния кодекс - за закана с убийство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 11968 |29.09.2011 Скандал в бТВ: Сидеров пристигна с гръм по средата на дискусия, останалите се изнесоха бесни . 51| 7048 |28.09.2011 МВР арестува цар Киро . 11| 23888 |27.09.2011 Интернет най-мощният сводник на проститутки . 36| 7008 |26.09.2011 Дж. Уорлик: Не искате ли да знаете имате ли шистов газ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads