Реклама / Ads
0| 5646 |11.09.2017 АКТУАЛНО

Отвличането на Адриан се превърна в прецедент, МВР да признае провала

.
Тони Златков-баща на отвлеченото момче
Отвличането на Адриан се превърна в прецедент. Причината е, че за първи път близките на похитен отказват да съдействат на полицията и взимат нещата в свои ръце.
 
От близо седмица бащата Тони Златков „отсвири” ченгетата и сам пое операцията по спасяването на сина си, признаха негови близки пред Фрог. Отвличанията до този момент се разплитаха по коренно различен начин. Потърпевшите гласуваха изцяло доверие на разследващите и се оставяха в ръцете им до последно. Добре би било Златков да каже защо се отказа от ченгетата. Експерти по сигурност не изключват възможността много хора да последват примера му и да се оправят с бандитите както намерят за добре.

Безспорно е, че МВР допусна поредния си грандиозен гаф. И не само защото си няма хал хабер от похитителите на момчето. А защото дори притиснатите до стената се отказват от закрила. В подобни случаи полицейските шефове мълчат. Най-много да заемат отбранителна позиция. Признанията за провал и катарзисът са им чужди от край време. С високомерие ще подминат въпросите от рода на: как е планирано престъплението, до колко страховита е бандата, може ли да се очакват нови атаки. Както обичайно, началниците ще се скрият зад познатите ни до болка фрази „работи се по случая”, „води се разследване”. Удобно. Ако все пак искат да са честни с хората-сега им е времето. Нека кажат това, което знаят. Защо да крият, злото е като тероризма, дебне всички ни и лесно може да ни помете.

Най-странното е, че шефовете на МВР размиха отговорността за разкриването на престъплението. Случаят не бе поет от специализиран отдел, както преди време, а го хвърлиха в ръцете на няколко служби едновременно -СДВР, ГДБОП и ГДНП. Любопитното е, че нито един служител няма опит в тази зона и всички ще се учат в движение. И докато Тони Златков се радва на щастливата развръзка и на сина си, прекарал 11 дни в плен, в МВР усилено вървят залагания. Въпросът е скоро или още по-скоро ще има следващ похитен?!

Екип на Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10010 |29.08.2017 Трайков пред Фрог: Обвиненията са абсурдни, искат да ни превърнат във ”вечни обвиняеми” . 0| 9912 |01.09.2016 Как Ердоган и Фетуллах Гюлен се превърнаха от братя ислямисти в смъртни врагове . 83| 13300 |29.04.2015 Коритаров пред Фрог: Случи се непростим гаф, превърнаха България в пирамида на невежеството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads