Реклама / Ads
17| 13308 |14.01.2011 АКТУАЛНО

Отвличания на момичета паникьоса Бургас

.
Международна банда набелязва 15-годишни девойки в интернет и ги продава на богаташи от Близкия изток. В последните 2-3 месеца имало над 10 сигнала за изчезнали.
 

Жертвите, най-често 15-16-годишни, се набелязват след внимателно проучване в различните социални мрежи, сайтове за запознанства и чатове в интернет
, съобщава агенция БЛИЦ. След това отлично запознат с психологическите трикове човек влиза в контакт с набелязаното момиче и започва да го обработва. Той разучава и най-малките подробности за социалния й статус, контрола от страна на родителите и сексуалния й живот, ако има такъв. След това вече се стига и до осъществяването на физически контакт.

Точно при него се организира бързото отвличане на момичето
. Групата избира място, което е сравнително тихо и безлюдно. Млад мъж отива на уговорената среща и се запознава с жертвата. Обикновено я кани да се качи в колата му, за да отидат в някой луксозен бар. Нарочно се предлага хубаво и скъпо заведение, за да впечатли тийнейджърката и да я склони по-бързо да се качи в автомобила. В колата, която е обикновено БМВ или „Мерцедес”, чакат още трима души. Момичето бива упоено с напоена кърпа с хлороформ и автомобилът потегля в неизвестна посока. След това следите се губят. Схемата бе коментирана за ШОУ от бургаски криминалисти, които са запознати със случаите на кибер отвличанията.

За последните два-три месеца има над десет сигнала за изчезване на момичета на 15-16-годишна възраст. Самите родители са разказали сходни истории пред полицията, въпреки че много често липсва голяма част от важната и нужна за разследващите информация. Последният случай е на 14-годишно момиче, което е изчезнало, след като е казало, че отива на среща с нов приятел. При проверките е установено, че повечето жертви са общували в интернет с няколко момчета. При всички е имало обаче два ника, които се повтарят. Те били Сладура и Певеца.

Компютърните специалисти от ОДП в Бургас веднага са се опитали да стигнат до ай пи адресите и до реалната самоличност на тези лица, но се е оказало, че тяхната регистрация е на фалшиви адреси във Франция. Фактически те били неоткриваеми.

Другите улики и следи на този етап също били недостатъчни, за да се стигне до групата, която осъществява този нов тип отвличания. Хора, запознати с разследването, твърдят, че става въпрос за много добре подбрани специалисти, които са част от голяма международна мрежа за трафик на бели робини. Според мълвата групата била подготвена от професионалисти в София и след това пратена в морския град. Нейните членове не били от града и били напълно непознати за хората от местния ъндърграунд. Това се правело нарочно, за да не се допуснат гафове и случайно някой от похитителите да не бъде разпознат. Групата наемала няколко квартири, които се плащали редовно. Смята се, че за да се приспи любопитството на съседите, с мъжете имало и жени, които били представени като приятелки.

Отвлечените момичета най-вероятно били карани в затънтени къщи в близките села. След това се действало много професионално и предпазливо. Девойките били пращани по специален канал в Турция и след това в Близкия изток. Там били продавани на богати клиенти. В държави като Египет, Сирия, Йордания и Саудитска Арабия било много модерно богати мъже да си закупуват за харема съвсем млади момичета. Те били затваряни там и след това обучавани да изпълняват всичките сексуални прищявки на своите господари. Обикновено цената на качествено момиче била около 220 хиляди долара. При девствениците сумата била двойно по-голяма, както и при момичетата с необикновена хубост.

Бизнесът процъфтявал с пълна сила и носел добри доходи, споделиха хора от подземния свят. Освен от България по този начин били отвличани момичета и от Сърбия, Македония, Украйна и други бивши държави от т.нар. социалистически блок. Схемата била много добре изпипана и участие в нея вземали мафиотски структури от няколко държави.

Заради предполагаемата голяма международна мрежа се очаква бургаските и варненските ОДП-та да се обърнат за помощ към структури като ДАНС, Интерпол и др., съобщава още БЛИЦ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 35220 |29.05.2009 Мерилин Монро открита в Бургас?! . 16| 15825 |17.01.2009 Чаша кафе по 100 евро - вече и в Бургас . 0| 5370 |30.08.2008 Блусфест изпраща лятото в Бургас . 0| 6283 |20.08.2008 Джеф Скот Сото си хареса Бургаско; кани и Europe за концерт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads