Реклама / Ads
6| 9648 |09.04.2017 АКТУАЛНО

Пак обвиниха чиновник за гаф на служебното правителство

.
Деница Златева
Още един чиновник бе обвинен за гаф на служебния кабинет. След като миналата седмица служител на правосъдното министерство отнесе уволнение заради това, че е качил на страницата на министерството поискан от Румен Радев закон за гласуването в чужбина, сега вицепремиерът Деница Златева обясни с чиновническа немарливост закупуването на мебели на стойност 2,3 млн. за Българското председателство на Европейския съюз, съобщава БГНЕС.
 

От интернет-страницата за подготовка на Председателството става ясно , че държавата се готви да обзаведе Националния дворец на културата с реплики на изплагиатствани от европейски дизайнери мебели.

 

“Допусната е грешка във вътрешната процедура за публикуване на файлове, в резултат на което в "Доставка на интериорно и офис обзавеждане" са качени работни документи, свързани с т.нар. пазарна консултация, която е задължителна по закон и се прави преди да се обяви обществената поръчка. Документите ще бъдат свалени от страницата и на тяхно място ще бъде публикуван окончателният вариант на пазарната консултация, който не съдържа никаква информация, насочваща потенциалните кандидати към определен продукт, марка или визия. От служителя, допуснал грешката, са поискани обяснения по чл. 193 от Кодекса на труда, ще бъдат изготвени нови правила за документооборота”, съобщават от Националния център на Българското председателство, който е на подчинение на служебния вицепремиер Деница Златева.

 

От изтеклите “по погрешка” файлове на 05 април 2017 г. се разбра, че на Центъра на Българското председателство е било препоръчано закупуването на фалшиви копия на мебели на дизайнери като Rodolfo Dordoni, Konstantin Gricic, Jeffrey Bernett. Виновен за случилото се оказва неназован чиновник, който след като представи писменото си обяснение, вероятно ще понесе дисциплинарна отговорност – забележка, предупреждение за уволнение или уволнение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4963 |06.04.2017 Уволненият чиновник: Радев иска спешна промяна в Изборния кодекс заради ДОСТ . 6| 3977 |05.04.2017 Чиновник се оказа виновен за скандала с гласуването на българите в чужбина . 0| 3814 |04.04.2017 Обвиниха следовател, че стрелял с пистолет по съседи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads