Реклама / Ads
4| 6527 |05.01.2014 АКТУАЛНО

Пак сме им виновни на англичаните; вече и за евроскептицизма

.
Напливът от румънци и българи към Великобритания доведе до засилване на евроскептицизма на Острова.
 

Ново проучване на Survation за Mail on Sunday сочи, че 50% от населението подкрепя прекратяването на връзките с Брюксел, като подкрепата за продължаването на членството в европейския блок е на рекордно ниското ниво от 33%, пише Фокус. Това е в остър контраст с подобно поучаване от юни, когато 45% смятаха, че е по-добре за Великобритания да напусне ЕС, а 44% мислеха обратното. Трима от всеки десет казват, че заради пристигането на имигранти от Румъния и България след Нова година биха гласували на референдум за това Кралството да се отдели от ЕС. 

Румънците и българите, които идват да работят във Великобритания, могат да избегнат плащането на данъци заради вратичка в закона, пише The Telegraph
Вместо това те могат да плащат данъците си в тяхната родина, където са далеч по-ниски. Правилата позволяват европейските работници, които остават в Кралството за по-малко от две години, да плащат осигуровки и в някои случаи данък върху приходите в родната им страна. Близо 100 000 имигранти от ЕС, които вече са във Великобритания, се възползват от тези регулации, пише британският вестник. 
Ед Милибанд заяви, че напливът на нискоквалифицирани работници ще направи по-труден живота на британците, като в същото време обеща да предприеме действия за премахването на вратичка в закона, която позволява да се експлоатира евтината работна ръка, пише Huffington Post. 

Лидерът на лейбъристите заяви желанието си да предприеме мерки във връзка с „обяснимите” опасения в британското общество около вдигането на ограниченията за българите и румънците на британския пазар на труда, като призна, че някои британски поданици търпят загуби заради новите имигранти. Но въпреки че подкрепя по-строгия граничен контрол и „справедливите” ограничения на социалните помощи, според него ключът е в прекъсването на хроничната зависимост на страната от нискоквалифицирана работна ръка и ниско заплащания труд. 

Ед Милибанд обеща да премахне вратичката в закона, която позволява на чуждестранните работници, наети през агенции, да им бъде заплащано по-малко, отколкото на британските работници, пише The Sunday Times

Лидерът на лейбъристите заяви, че на Острова има „обяснима тревожност” за ефекта на имиграцията върху трудовия пазар след падането на ограниченията за българките и румънските работници на 1 януари. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7186 |16.11.2013 Фейсбук вече разполага законно с информацията ни . 52| 7560 |22.10.2013 Йовчев: Повечето бежанци са бедни и ще останат в България . 37| 6555 |20.08.2013 Транспортният министър: Единствен виновник за катастрофата е румънският шофьор . 1| 13502 |30.07.2013 Ифтар – благотворителна вечеря в джамията "Баня Баши" в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads