Реклама / Ads
57| 15156 |27.10.2010 АКТУАЛНО

Пълнолетен обвиняем се крие - мама и тате го защитават

.
Вижте последните два "Сеизмограф"-а. Средно интелигентните хора ще разберат от къде идват атаките срещу семейството ми. Това каза водещата Светла Петров по БТВ във връзка с обвиненията, че синът й Владимир Илчев е бил тартор на наркотрафиканти и на група сводници в Испания.
 

Според нея подновяването на случая около Илчев-младши е удар срещу самата нея като журналист. Петрова беше категорична, че изнесената вчера информация в "24 часа", насочена срещу Владимир Илчев, е пълна лъжа. По-късно в студиото на "Тази сутрин" обаче се включи главната редакторка на вестника Венелина Гочева, която сподели, че разбира Петрова като майка, но е категорична, че текстът, който е отпечатан, е преведен едно към едно от испанско издание.

"Погледнете предишните две предавания на "Сеизмограф" и ще разбертете от къде идва атаката срещу мен", каза на свой ред Петрова. Според нея средно интелигентните хора ще се сетят. (Гости на предаването бяха - Симеон Дянков-Мартин Димитров, Сергей Игнатов, Николай Колев-Босия - Явор Дачков, Татяна Дончева-Емануил Йорданов - бел. на ред.) "Искам да изкрещя: синът ми не е престъпник, не е трафикант, животът ни е на показ, нямаме имоти, имаме добро име, как може някой да си помисли, че можем да отгледаме дете, което да се занимава с това", изригна Петрова в ефира на телевизията.

"След ареста на сина ми в Испания се появиха и много доброжелатели, които казваха: виж, помогни за еди-коя си оръжейна сделка. А сина ти ще го пуснат до десетина дни. Той без това не е виновен", каза пред столичен всекидневник евродепутатът от НДСВ и съпруг на Светла Петрова Станимир Илчев.

Когато си прослушвах гласовата поща през март 2003 г., се натъкнах на запис: “Илчев, ти си американско-израелски изрод. До две седмици трябва да напуснеш парламента, за да не пострадаш ти или, както знаеш, член на семейството ти”, споделя още политикът. "Нищо престъпно не съм извършил и ми се струва, че това е заради тебе", това казал Владимир на баща си след ареста през 2003 г.

В интервюто Илчев споделя, че Владимир прекарал в ареста над 40 дни и после по нареждане на властите останал в Испания около 2 години. Живеел в общежитието на българското посолство и плащал месечен наем от 350 евро плюс разходите за ток и вода.

"Върхът на алогизма е, че той бил тарторът на 9-членен български “клон”. Може ли младеж на 24 години с чисто минало да се окаже водеща фигура сред престъпници? Имах идея да прескоча за известно време дотам, да видя юга на Испания. Сега си давам сметка, че стъпвайки на алмерийския бряг, съм щял да вляза веднага в наблюдението и нищо чудно да са ме арестували също", казва Станимир Илчев.

Аз до ден днешен си задавам въпроса: това скрита партньорска операция ли е било, или операция само на испанските полицаи?, пита евродепутатът. Толкова лесно е да споделиш професионална загриженост за “едни престъпници, които тук ни се изплъзнаха и май че тръгнаха към вас”, отговаря той, попитан дали някой в България го е наколадил и признава, че има подозрения кой би направил това и защо.

"Имам подозрения. Част от тях с времето започнаха да се подкрепят от факти. В края на 2002 и началото на 2003 г. бях започнал да ставам важен в управляващото тогава мнозинство. Имах участие във високопоставени делегации и конфиденциални срещи с ключови фигури от Западна Европа, САЩ и НАТО", казва политикът.

В зрителите и читателите остава недоумението защо пълнолетният им син, който може да отговаря за действията си, е обгрижван и защитаван от майка си и баща си. Видимо последните гости на "Сеизмограф" не са казали нищо ново или скандално. Те са си опонирали по теми, които дни преди това са изговорени. През последните години пък съпругът на Светла Петрова Станимир Илчев също не е дал и защитил кой знае какви гръмки идеи в политиката, както у нас, така и в Европарламента. Остава единствено въпросът въз основа на какво семейството е атакувано и от кого. И как така един български евродепутат предизвика толкова огромен интерес у испанските власти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10272 |27.10.2010 Ужас! Яка зима със сух студ или с дебели преспи . 18| 6067 |20.10.2010 Българската нация на прага на физически и душевен колабс . 11| 11878 |20.10.2010 VIVACOM със SIM-карти, показващи къде са децата ни . 18| 12921 |19.10.2010 ВАЦ пуска нов вестник, в "Новинар" плащат с вино и сирене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads