Реклама / Ads
24| 17713 |26.02.2020 АКТУАЛНО

Папагалите: „Къщата в Барселона е претоплена манджа“. Винету казва друго

.
Винету - Червеният джелтънмен и Тя...
Вицепремиерът Томислав Дончев се включи в защитата на премиера Бойко Борисов по повод замесването на името му в разследване за пране на пари в Каталуния. Логично е. Но, мили Боже, измислете нещо различно от клишето „къщата в Барселона е претоплена манджа“. Дончев „творчески“ прибави – „на испански котлон“, но досадата остава...
 

Спусната или препоръчана фразата обедини около 23-ма защитници на Борисов за няколко дни. Повтарят я като зомбирани министри, депутати, политолози и представители на пеевските/проправителствените медии. Сред тях социологът Кольо Колев, всичкологът Георги Харизанов, Любен Дилов-син, „24 часа“, Томислав Дончев, ПИК, Андрей Райчев, Тома Биков, Антоанета Христова, Петя Аврамова, Цвета Караянчева и пр. Всеки от тези хора има свой мотив да защитава премиера и да се нахвърля върху онези, които не го правят. Но нека проявят малко въображение вместо да папагалстват. И не става дума толкова за къщата, а за пране на пари и присвояване на средства по европрограма.





Освен това нека не мислят за каталунската и испанската правосъдна система като за българската. За да продължава едно разследване за пране на пари вече цяла година, със сигурност има достатъчно основания за това. Нито Иван Гешев може да им разпорежда, да изисква документи и обяснения, нито някой друг от България.

Апропо, припомням, че същата прокуратура разследва зетя на испанския крал Фелипе VI - Иняки Урдангарин, съпруг на сестрата на краля. Разследва го за корупция и той влезе в затвора за близо 6 години. Бащата на Фелипе – крал Хуан Карлос абдикира от престола още преди края на разследването. Така правят в Испания, драги папагали.

 

Малко странно е твърдението на Любен Дилов-син, творчески човек, че много е критикувал Борисов през годините, но за къщата в Барселона и той счита, че е претоплена…

 

Поровихме в интернет за остри критики на Дилов-син срещу Борисов, но Гугъл не извади такива. Но пък предложи негово изявление от 2003 г., когато Борисов е главен секретар на МВР, а Дилов-син - кандидат за кмет на столицата от съюза между “Гергьовден”, БЗНС–Народен съюз и Демократическата партия. Ето какво казва: Ген. Бойко Борисов полага усилия, които не срещат подкрепата на политическия елит. Ако политическият елит слушаше повече Бойко Борисов, не за 800 дни, а за 80 дни престъпността можеше да бъде силно ограничена. Нека да не е чак като в Сърбия, където го направиха за 8 часа, да не бъдем крайни, просто да бъдем мъдри и да послушаме хора като Бойко Борисов, които си разбират от работата.






С такава критика Борисов може да управлява още стотина години…

 

Българският народ е автор на много мъдрости. Една от тях е: Няма дим без огън. И друга: Дай на човека власт, па му гледай акъла.

 

А Винету, вождът на апачите и син на Инчу-чуна, е казал: Богатство, придобито без труд, не носи удовлетворение.

 

Може да избирате.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 36434 |25.02.2020 Елена Йончева пред ”Ел Периодико”: Дадох сигнал до главния прокурор преди година и платих висока цена . 9| 12029 |24.02.2020 ”Лафка” уж фалира заради ”въвеждането на държавен монопол” върху лотарията . 5| 9819 |23.02.2020 Декларация на адвокатите: Законността е в опасност - където свършва правото, започва тиранията . 14| 14111 |22.02.2020 Редакторът на ”Периодико” разказва във видео за разследването срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads