Реклама / Ads
20| 5758 |12.03.2015 АКТУАЛНО

Парадокс! Петър Чобанов ще се проверява сам по казуса КТБ

.
Петър Чобанов
Бившият министър на икономиката и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов ще се проверява сам по казуса КТБ. Това стана ясно, след като той беше избран вчера във временната парламентарна комисия, която трябва да нищи казуса с банката.
 
По времето, когато тя беше атакувана, Чобанов оглавяваше икономическото министерство. Финансови експерти твърдят, че ДПС, в лицето на Делян Пеевски, Петър Чобанов, както и колегата им Йордан Цонев, са били движещи фактори в процесите за събаряне на банката. Групата им, според същите тези експерти е била водена от гуверньора на БНБ Иван Искров, кой упорито и до ден днешен отказва да подаде оставка. В началото на мандата си премиерът Борисов първо поиска оставката на Искров. Скандалните отношения между двамата обаче след това потънаха в забвение.

Най-странното е, че в същата тази комисия, която трябва да търси истината за фалита на КТБ и провала на институциите, виден неин член е самият Йордан Цонев. Още от сега експертите и юристите са на мнение, че комисията няма да постигне кой знае какъв резултат в изводите си, именно заради присъствието на хора, чиито имена скандално се завъртяха в аферата. Смята се още, че темата е изключително сложна и тя не е от компетенциите на председателката на комисията Десислава Атанасова. Преди време самите парламентарни групи обявиха, че се бавят със съставянето на комисията, заради липса на подходящи и подготвени депутати в парламента.

Като обобщение на всичко казано, преди време Бойко Борисов обяви публично, че бившият премиер Орешарски и бившият финансов министър Чобанов са „фалирали умишлено КТБ“.  Освен това той заяви, че бившият вече шефът на ДАНС Владимир Писанчев е за затвора, заради „проспиването” на случая с КТБ. До момента прокуратурата нито се е самосезирала заради думите на премиера, нито той е потърсен за предоставяне на информация и доказателства по думите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6849 |17.11.2014 Валери Симеонов поема комисията по енергетика, Петър Кънев – на икономиката . 7| 6702 |02.11.2013 Петър Берон дава името си на насекоми . 1| 7893 |27.05.2013 Бобо и Печенката пяха на бала на Петър - едно от 13-те деца от бедно българско семейство . 11| 8625 |14.06.2011 Почина проф. Петър Константинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads