Реклама / Ads
9| 10081 |05.04.2017 АКТУАЛНО

Парадокс: Субсидията на ”Възраждане” не може да се даде за дарения?

.
Костадин Костадинов
След като проведохме разговори с представители на сметната палата, се оказахме в следната изключително любопитна ситуация. Субсидията е целева и не може да бъде харчена за никакви дарения. Нямаме право дори да купим компютри за някое селско читалище или библиотека, защото те ще бъдат на наше име и трябва да продължим да ги водим като наш инвентар.
 

Тъй като заявихме, че не желаем да ползваме субсидията, сега остава да разберем дали можем поне да я пренасочим към някой сектор от държавния бюджет, като фонд „Ин-витро“ например. Но с оглед на безпрецедентната ситуация, едва ли и това ще може да се случи.

Та така. Не е проблем субсидията да се харчи за коли, заплати на секретарки, офиси и други подобни, но ако решим да дарим пари и техника например на Българския културен център в Босилеград, Западните покрайнини, ще бъдем глобени и принудени да върнем парите.

Правете си сметката. Ние се отказваме от някакви 400 000 лв годишно. За ГЕРБ, БСП, Обединените паразити, ДПС и Марешки остават 40 млн, които ще отидат за коли, секретарки и други подобни жизненоважни за партийния живот нужди.

А най-интересното е, че цяла седмица бяхме бомбардирани с питания как и къде ще бъде дарена неполучената субсидия, докато никой не зададе дори един, повтарям, дори един въпрос на крадливата дружинка в Народното събрание как и за какво ще си харчат парите. Дали ще се откажат от субсидията или поне да я намалят, въобще даже и не беше повдигнато като тема. Всички се интересуваха какво ще се случи с 1% от общите пари за партиите, докато на останалите 99% никой не обърна внимание.

И после защо резултатите от изборите били такива… Както каза един мой приятел наскоро по този повод, другите народи имат народопсихология, ние имаме народопатология. Не се съгласих с него, но не можах да го оборя.

Костадин Костадинов, ПП „Възраждане“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 27247 |28.03.2017 ПП ”Възраждане” дава субсидията за дарения в Сметната палата . 11| 19966 |28.03.2017 Първо във Фрог! ”Възраждане” връща субсидията си от над милион и половина . 1| 3554 |22.12.2016 РБ: На всеки 100 хил. гласа субсидията на партиите да пада с 1 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads