Реклама / Ads
4| 7333 |03.10.2016 АКТУАЛНО

К. Парамов пред Фрог: Орешарски става само за подлога, с Доган ще имат трудно бъдеще

.
Кольо Парамов
Такъв сериозен човек, а такива допотопни и скрити изпълнения. Това коментара вчера в трамвай №22 на белокос, видимо интелигентен мъж. Колко точно мнение изрази този човек? Кратко и ясно!
 

А самият Орешарски  на вторият ден от легендирането си за президент заяви пред БТВ директно „Дал съм си дума, че вече няма да бъда зависим. Няма нищо задкулисно в кандидатирането ми. „Толкова просто и ясно! Бившият премиер официално в директен план призна тезата на противниците на „Кой”, че е управлявал България  зависим и е бил продукт на задкулисието.Уникално чудо! Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов.

 

Той участва в президентската надпревара в тандем с Жорж Ганчев, който е издигнат за кандидат-президент. Ето сега, как Орешарски може да признае за много други работи които струват на България скъпо. Това са огромни пари, огромни загуби, пропиляни надежди, затрогваща бедност, финансови експерименти и олигархични печалби.

И още един шамар като свидетество на Георги Кадиев „Слушам Орешарски по БТВ –Как щял да е независим президент и да обединява нацията. И си спомням една негова реплика към мен някъде през 2007 г. по повод на един законопроект, която в крайна сметка прокара разделителна линия между нас: „ Жоро, който е тръгнал срещу олигарсите, добро не е видял”. Поредният шамар върху физиономията на България.  Това е днес политическата класа на България.

 

 През октомври 2016г. политическата класа, която ни управлява, проектира бъдещето на България и моделира живота на българската нация в новото време. Ето го Пламен Орешарски-прекрасен пример за разчоплен и разголен  субект  на държавното управление, достигнал до най-високите държавни длъжности в България. През последните 20 г. Орешарски оглавяваше най-важния сектор в Министерството на финансите -„Държавното съкровище и дълг”, зам.-министър на финансите, министър на финансите и накрая министър-председател. А преди това не е управлявал нито един човек. Ето го манталитета на българския управленец-нагаждач към олигархията, приспособленец-партиец, безпринципен и широко скроен използвач. През 1997-2001 г. Орешарски  е един перфектен слуга на Костов, през 2005-2009 г.  самотен калфа на Станишев, през 2013-2014 г.  удивен майстор на цяла България –министър председател. „Ега ти  държавата?!”, преповтарят всяка вечер Зуека и Рачков в „Господарите на ефира”.

 

Орешарки тръгна като синята надежда на младото попълнение в Костовия антураж. Колкото учителят му бе убеден консерватор и десен политик , толкова и на ученикът му потръгна натам-към никъде!Беше вдясно, мина през покера и изведнъж се отзова вляво, на терена при Станишев. Послве изигра ролята на финансов благодетел на олигархията и спечели доверието за министър-председателския пост. Но подцени народа, подцени българите.Той повярва в другата надежда –да се препроектира като новия човек на Доган.

И сега е същото. За срам на него,става само за подлога. Като е искал да стане президент, къде беше през последните 6 месеца? Защо чакаше до последния ден, до последния час? Това не е честно! Това поведение не работи за държавността. България се нуждае от ясни, открити и прогнозируеми политици. Иначе техните решения ще се приемат винаги като зависимост и унижаваща порнография.

 

Но Пламен Орешарски трябва да бъде предизвикан към другата изява.Той трябва да бъде принуден за многото признания за истинността им и цялостта по взетите от него решения. Признанията на ексминистъра ,експремиера, университетския професор Орешарски са важни за бъдещето на държавата, за перспективата на неговите студенти. Нали е учител? А там лъжата е недостойна и повече подла!

 

Ние ще чакаме отговорите на кандидат –президента. Ние искаме да знаем защо Пламен Орешарски не се превърна в оня силен визионер на финансовия успех на България, а се превърна в чирак на Олигархията. Орешарски трябва да се замисли, ясно,  категорично и безкомпромистно да отговори на многото: „Защо?”.

 

1.Защо не положи грижи и отговорност да потърси парите от външно-търговските  дружества-388 на брой, с наличности по сметки в  чужбина за 1530 млн.долара?

 

2.Защо не разкри ясно, последователно и точно като професионалист в МФ, замяната на брейди облигациите  от Милен Велчев и Катев със загуби от 1100-1450 млн.долара?

 

3.Защо участвува с Румен Петков в разни операции в Пътния фонд и други стопански дейности и  като министър на финансите той трябваше да ги контролира?

 

4.Защо не спря пагубната за България дейност по допускане замяната на 11800-12500 дка. скъпи земи .Загубите тук са огромни. .Има фрапиращи лобита заменили метър кв. за 4-5 лв. срещу земя за 280-300 долара? Общите загуби са за над 10 млрд.лв.

 

5.Защо не се възползува като Полша да се вземе голям държавен заем от МВФ в размер на 10-12 млрд.долара и при 1% лихва, за да се разплати по други заеми предсрочно, обслужвани по 5-6% лихва? Полша получи през 2007 г. преди кризата 36 млрд.долара.

 

6.Защо не разкри истината за финансовото състояние през втората половина на 2009 г.  а постоянно тръбеше за излишъци и свободни пари, инвеститорите бяха блокирани, а дефицитът стигна до 4,9%?

 

7.Защо допусна безконтролно и умишлено занижено приватизация-тип „подарък” на огромен брой държавни обекти на червени барони, които в последствие се оказаха като концентрирано свръх-богатство при тях, при това още неплатени?

 

8.Защо допусна безконтролна концентрация на собственност на земи, а оттам и на формирането на латифундисти в България? Съсредоточаване на огромна собственост на земи в държавата от 500-600 души е фундаментална грешка  по ликвидирането на средната класа, начеваща у нас. Това е най-наглата грабителска политика, осигорила бъдещата бедност за 50 години напред.

 

9.Защо не постави въпроса още през 2008 г., преди кризата, за ускорено включване на България в еврото. Досега за цели 7 г. ние щяхме да се възползваме допълнително с над 30 млрд.евро в директен инвестиционен план, както в Словакия.

 

10.Още ли смята, че за България единственият правилен ход е съществуването на валутният борд? Не е ли вече проумял, че валутният борд  днес е само бедност, голяма бедност, пословична бедност?

 

Уважаеми  Орешарски, с твоя попечител Доган имате трудно бъдеще. Мога да ти цитирам още 99 прокурорски въпроса, с които българското специализирано следствие ще те занимава. Вие допускахте  груби и умишлени грешки, донесли големи беди на българските граждани. Вие организарахте преразпределение на държавната собственост по най-вулгарния начин. Вие опозорихте България, превръщайки я в най-изостаналата територия на Източна Европа.

Искрено  го казвам и толкова ясно и публично. Друг не знам дали ще намери смелост да го каже директно в очите. В България скоро ще се приеме закон за гражданската конфискация . Ще се организирате да построите новия Шуменски затвор и ще го населите . Доган ще забрави и замъците и подводниците и всичко онова, което унижи българското достойнство. Олигарсите ще се молят за свобода и чест, предавайки накуп всичкото си имане. Запомнете го това. Бенковски го е казал: "Край!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6056 |03.10.2016 Само във Фрог: И шефовете в МВР си имат своя „мама” . 1| 8131 |30.09.2016 Само във Фрог: Арестуваните митничари и граничари събирали „пари за изборите“ . 0| 4822 |30.09.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: Преди консолидацията на банки трябва да има капитализация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads