Реклама / Ads
5| 5878 |12.02.2017 АКТУАЛНО

Парното поскъпва в София?

.
”Топлофикация” ще предложат на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга”, заяви инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството, в интервю за БНР.
 

Новината за софиянци идва само дни, след като кризата с парното свърши. Припомняме, че източните квартали на града останаха без парно и топла вода за повече от седмица. "Авария от такъв характер не сме имали по не от 15-20 години", посочи Параланов. Най-вероятната причина за огромната авария на топлопровод, който захранва източните райони на столицата, е хидравличен удар. От какво се е получил той, тепърва ще става ясно. От "Топлофикация" в началото обясниха, че проблемът е токов удар, но от ЧЕЗ съобщиха, че е нямало такъв.

 

Тепърва ще става ясна методиката, по която ще компенсират софиянци. Със сигурност компенсации няма да получат в "Надежда" и "Люлин", защото там проблеми с топлото е имало за по-малко от законовия 48-часов срок.

 

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление", посочи инженерът. Това ще стане с приспадане на пари от февруарската сметка, която ще е готова на 15 март.

 

По думите на омбудсмана Мая Манолова обаче общинското дружество не само трябва да приспадне от сметките времето на студено, но и да плати обезщетения. Общинският съвет трябва да гласува един размер на обезщетение и съответно "Топлофикация“ да го приложи още във февруарските сметки. „Ако аз бях общински съветник, бих гласувал за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лева или нещо подобно”, посочи и Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители". В понеделник Асоциация "Активни потребители" ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно регулиране с предложение да инициира процедура за допълване и промяна на общите условия, за да бъде по-лесно изчисляването на компенсации при следващи аварии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3755 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори . 4| 3304 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 14047 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74749 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads