Реклама / Ads
2| 5126 |23.09.2015 АКТУАЛНО

Първан Симеонов: Напрежението във властта може да се пренесе в предизборната кампания

.
Първан Симеонов
Възможно е напреженията в управлението на страната, които виждаме – и дебатите около съдебната реформа, около конституционните промени – да се пренесат по някакъв начин и в предизборната кампания, разбира се, както е възможно да се пренесе и бежанската криза, както е възможно да се пренесат и други внезапно появили се проблеми.
 
Спомняте си предишната предизборна кампания с какъв сюжет на практика започна – сюжетът „Катуница“ – и това определи до някаква степен логиката на говоренето в кампанията. Тук, разбира се, има едно друго обстоятелство, че медиите от тези дни нататък преминават в рекламен режим, тоест общо взето някакви неща излизат или не излизат в зависимост от това, дали има плащане, или няма, казва социологът за "Фокус".

Така че в тази предизборна ситуация този фактор ще тушира евентуални появи на внезапни въпроси. По-важното обаче е друго, че, говорейки за конституционната реформа, за управляващата коалиция и сложните взаимодействия в нея, ние твърде често започнахме да говорим за след изборите, а не за самите избори. Това ми изглежда парадоксално. Всички се питат не какво ще стане с Община А, с Община Б, а се питат какво ще стане с управляваща коалиция. В един анализ на Института „Иван Хаджийски“, част, от който имам удоволствието да бъда, беше направена една доста уместна шега – тези избори започват да звучат като вътрешни избори за управляващата коалиция. Веднъж, защото има областни градове в страната, където и реформатори, и патриоти ще дадат битка на ГЕРБ, и втори път, защото от тези местни избори постоянно се чудим какво ще стане с управляващата коалиция. Аз мисля, че все пак трябва да се вгледаме в това, какво ще стане в тези 265 общини в страната, посочва той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6720 |23.04.2015 В. Симеонов: Фотоволтаици са работили нощем и държавата е плащала като поп . 32| 6355 |19.03.2015 Симеонов: ДПС гаси с бензин циганското напрежение, което създава . 3| 4955 |09.03.2015 Адв. Симеонов: Връщането на Цв. Василев няма да стане утре . 23| 7780 |27.02.2015 Нова версия: Р. Петков дръпнал килимчето под Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads