Реклама / Ads
49| 13735 |04.11.2010 АКТУАЛНО

Г. Първанов към Ил. Божинов: Теб нищо добро не те очаква!

.
Г. Първанов
Илия Божинов беше убит; Първанов и Ал. Петров гласяха частна политическа полиция чрез таксита, разкри бившият парламентарен секретар на Жан Виденов Пл. Николов.
 

Никой не ме е молил да съобщя това, което съобщих, същите обстоятелства ги съобщаваше и покойният Илия Божинов, починал при мистериозни обстоятелства, съобщи по БТВ Пламен Николов, обявил Георги Първанов за глава на октопода. Той е бивш парламентарен секретар по времето на Жан Виденов и бивш служител на Мултигруп. Не съм работил никога в тайните служби, по никакъв начин не съм свързан с тях, увери той.

Божинов имаше панкреатит, но се грижеше много добре за здравето си; тази смърт настъпи в удобен момент за Г. Първанов и Ал. Петров, затова може би не е случайна, констатира Николов. Първанов и Петров очевидно са се виждали и се познават, добави той. Божинов обаче се обезсърчил за търсенията си за Ал. Петров, когато Първанов го включил в състава на официална делегация за Китай. През 1999 г. между Първанов и Петров имало договореност таксиметровата фирма на бившата барета да се превърне в служба за проследяване на определени лица. Това е важен елемент от една политическа полиция, обясни Пл. Николов. Костов и Атанасов са допуснали да им бъде внедрен един агент, прозяпали са една чужда партийна кандидатура, констатира той.

Г. Първанов се впуска в момента в едно начинание, което му е забранено от българската конституция, защото президентът не може да изпълнява други дейности и погазва безочливо задълженията си. Този човек има двойна самоличност, добави още Николов. Това било основание да му се поиска импийчмънт.

Мрежата от таксита, която е била партийно ДОТИ, е събирала информация, е била частна политическа полиция, повтори пак Николов. Той разказа, че заводът на който е директор, за 20 дни е разбит три пъти. Божинов пък се оплакал на Николов, че Първанов го заплашил и му се обадил лично след първото му интервю (първото си интервю на тази тема Ил. Божинов даде за Frognews.bg - б.р.). След това Божинов бил твърде смутен в следващите си изяви, защото бил уплашен. Първанов му казал дословно: "Аз изпълних ангажиментите си към теб, теб нищо добро не те очаква, щом повдигаш отново този въпрос!"

интервю с Пл. Николов очаквайте утре във Frognews.bg

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7132 |03.11.2010 Велизар Енчев: Свързването ми с Първанов ме обижда! . 2| 5718 |17.06.2010 bТВ и Нова мерят мускули с Първанов и Борисов . 3| 6652 |29.04.2008 Инициативи на ДАГ и Първанов създават работа на лесничеи . 1| 6419 |08.04.2008 „Факултето”: Първанов е министър на МВР, полицай=милиционер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads