Реклама / Ads
92| 8113 |16.03.2012 АКТУАЛНО

Първанов нападна правителството, забърка в интрига Борисов, Станишев и Дянков

.
Експрезидентът Георги Първанов
Промените в кабинета на ГЕРБ станаха повод бившият държавен глава Георги Първанов отново да атакува премиера Бойко Борисов и водената от него политика. Според кандидата за лидер на БСП поредната смяна на министри е признание за провала на управляващите.
 

 

Със смяната на Трайчо Трайков се потвърждава провалът на икономическата и енергийна политика. Отговорността е не само на Трайков, но и на цялото правителството и лично на Бойко Борисов, заяви  Георги Първанов по време на едночасова извънредна пресконференция в Перник.


По думите му не могат да не бъдат отчетени разнопосочните сигнали от страна на Бойко Борисов по отношение на енергийните проекти. Във връзка с цената на АЕЦ „Белене” Първанов заяви: „Да, предишното правителство е завишило цената на проекта. Защо и как е направено това - някой трябва да отговаря, но ние трябва да заложим на общоевропейската индексация”.

Претендентът за стола на Станишев допълни, че през 2009 година са проведени преговори и Русия е била готова да приеме този вариант, само че министър-председателят не си е мръднал пръста да направи нещо в тази насока.

Отстраняване на здравния министър Стефан Константинов, по думите на Първанов, е признание за провал в здравеопазването.

 

Не може три пъти в рамките на мача да сменяш левия бек, заяви той и подчерта, че настоящото правителство няма ясни визия, стратегия и политика.


Георги Първанов подчерта, че никога не е обичал да кадрува, но ако трябва да подскаже на Бойко Борисов, нерешените проблеми идват от Симеон Дянков.

 

Политолози коментират, че изявлението на Първанов е поредното доказателство да безкрайните му опити да интриганства в държавата. Ако думите му бъдат разчетени, ще се види, че освен ГЕРБ и Борисов, той напада Сергей Станишев и финансовия министър Дянков, като се опитва популистки да ги противопостави с премиера, а себе си да представи като морален съдник на държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 156| 12544 |11.03.2012 Първанов е най-големият интригант в държавата . 30| 9877 |09.01.2012 Съветниците на Първанов- на трудовата борса . 51| 11059 |05.12.2011 Нападнаха с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода" . 12| 6105 |31.08.2011 Хора на Първанов питат кой да е лидер на БСП след януари 2012 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads