Реклама / Ads
0| 5527 |19.08.2008 АКТУАЛНО

Първият истински музикален фестивал в България завърши с успех

.
Организаторите на музикалният фестивал Spirit of Burgas споделиха, че първото издание което се състоя между 15 и 17 август е било напълно успешно. Това събитие превърна Бургас в кипяща купа с едни от най-големите български и световни таланти.
 

Привличайки повече от седим хиляди души за трите дни на шест сцени бяха представени разнообразни изпълнители сред които: Asian Dub Foundation, The Sisters of Mercy , Kosheen, Pharoahe Monch, Bonobo, Hot Club Paris, Andy Cato (Groove Armada) Chris Liebing, Gravity Co, Michel de Hey, Cradle of Filth и др.

 

Освен горе споменатите имена програмата бе наситена с общо 150 изпълнения. От rock’n’roll през латино и рап - Spirt of Burgas предложи по нещо за всички музикални вкусове. Всеобщо бе очарованието от изпълненията на Asian Dub Foundation и Wickeda.

 

Pharoahe Monch коментира след своето изпълнение в събота: „Да бъда на сцената на Spirit of Burgas бе много за моето първо появяване в България. Свирейки на плажа при пълнолунието блестящо в морето пред тази ентусиазирана публика е гледка и чувство, което няма да забравя скоро. Искам да благодаря на организаторите и на публиката за тяхното гостоприемство”.

 

 

Организаторите от своя страна се радват на подкрепата на медиите, спонсорите и жителите на Бургас,  които повярваха в събитието. „ Трудно е да доведеш много хора в първата година на фестивал и се радвам че успяхме да привлечем  толкова фенове” коментира  директора на събитието Иван Вълков.

 

Този фестивал даде възможност на младите български таланти да свирят пред българска и международна публика, да се свържат с чуждестранни медии и международни изпълнители. Това е нещо от което всеки млад изпълнител има нужда.

Николай Бакалов от Gravity Co сподели че според него „ ...има много млади изпълнители, които заслужават да бъдат представени на международна сцена и това събитие е идеално за тази цел.”

 

Очаквайте специални предавания по MTV за фестивала, в които ще има живи изпълнения и ексклузивни материали зад сцената. Освен всички големи изпълнители местонахождението също бе голям фактор този фестивал да е наистина уникален, и какво по добро място от морския плаж за подобно събитие?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5346 |14.08.2008 Най-големият музикален фестивал в България започва утре . 0| 11679 |13.08.2008 Натали Портман дебютира като режисьор на фестивала във Венеция . 0| 4904 |08.08.2008 Музикалният фестивал Melt отпразнува единадесетата си годишнина подобаващо. . 0| 6129 |23.07.2008 Нов музикален фестивал води световноизвестни имена като Asian Dub Foundation, Groove Armada и др

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads