Реклама / Ads
0| 7664 |11.04.2017 АКТУАЛНО

Първите дами на Елисейския дворец

.
Еманюел Макрон и съпругата му Брижит
След по-малко от месец Франция ще избере своя нов президент … и новата Първа дама ще стопанисва Елисейския дворец. Ето повод за женските списания, и не само те, да се вглеждат по-внимателно във втория член на възможните президентски двойки.
 

Още повече, че половинките на съвременните френски президенти не отстъпваха по медийно внимание. Отдавна и безвъзвратно е отминало времето на дискретната мадам Де Гол, която французите наричаха с умиление „леля Ивон“. Сега жените са „на първа линия“: Сесилия Саркози „не трепва пред Кадафи и освобождава българските медицински сестри“, Карла Бруни омайва с манекенското си минало и певческия си талант, а Валери Тривайлер даде максимум от себе си за омаскаряването на Франсоа Оланд.

 

Новите, също са многообещаващи.

 

Тази, която се котира най-високо в състезанието на първите дами, в момента, е Брижит Макрон, съпругата на 39-годишния кандидат Еманюел Макрон. Двамата са се срещнали за първи път през 90-те години, когато той е гимназист в гр. Амиен, а тя е омъжена и негова учителка по френски език и театър. Любов от пръв поглед. Когато сключват брак през 2007, Еманюел Макрон е на 30 години, а Брижит вече е минала 50-те. Тя и майка на три деца от предишен брак и баба на седем внуци.

 

На тези, който се присмиват на 24-те години разлика във възрастта, кандидатът на движението „Ан Марш“ отговаря: „Ако тази разлика беше в моя полза, всички щяха да я намират за възхитителна», «Нашата история ми даде много. Човек не би могъл да се изгради, ако се съобразява с мнението на другите.“

 

Съпругата на Франсоа Фийон е родена в Уелс през 1955 г. и до ден днешен говори френски с лек британски акцент. Сватбата й с кандидат-президента е била през 1980 и имат пет деца. Малка допълнителна подробност, сестра й Джейн е омъжена за брат на Франсоа Фийон.

 

Дискретната Пенелоп Фийон остава в сянката на мъжа си през цялата му дълга политическа кариера, дори когато той е премиер на Франция. Тази дистанцираност днес играе срещу нея.  След разкритията на хумористичния вестник през януари т.г., съпругата на кандидата от днес вече е обвинена в съучастие в отклоняване на обществени средства и фиктивна работа в списанието „Ревю де дьо монд“.

 

 

От две години кандидатът на радикалната левица - „Непокорната Франция“ Жан-Люк Меланшон живее на семейни начала със Сайда Жауад, актриса и продуцентка, французойка от марокански произход. Тя е  по-млада с 22 години. Запознали се на делова среща, посветена на борбата с неграмотността. Двойката е крайно дискретна и не се появява на обществени места. Меланшон винаги е отказвал да говори за личния си живот.

 

Официалният кандидат на Социалистическата партия Беноа Амон и Габриел Галар са обвързани чрез граждански договор и отглеждат своите две дъщери. Габриел е завършила престижния парижки университет по Политически науки през 1996, а от 2014 е кадър на прочутата фирма за луксозни стоки на Бернар Арно.

 

 

 

Ако през май т.г. Марин Льо Пен стане първата жена президент на Франция, пред Елийсейската администрация ще се яви леко затруднение – Как ще наричат партньора на президента: „Първи господин, „Първи кавалер“ или …Тук, самият Луи Алио е намерил решението. „Не няма да съм първата дама на Франция, ще се оттегля в моя град – Перпинян, ще съм зад сцената, без никаква публична или медийна експозиция. Народът избира своя президент, а не – управляваща двойка.“

 

 

Автор: Росица Гарчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4260 |21.03.2017 Първите автобуси с избиратели от Турция потеглиха към България . 3| 3677 |11.02.2017 Каракачанов: Ще се борим за едно от първите две места . 7| 3998 |03.02.2017 Нинова оценявала първите стъпки на Радев като обнадеждаващи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads