Реклама / Ads
13| 12475 |07.12.2017 АКТУАЛНО

Първо във Фрог: КОНПИ запорира имот на Иво Прокопиев

.
Иво Прокопиев
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира имот на бизнесмена Иво Прокопиев . Това научи Фрог нюз от източници в Агенцията по вписванията. На 24.11.2017 г. е наложен запор на имота на Прокопиев в Созопол.
 

До този момент тази информация старателно се укрива, за да не последва поредна вълна на възмущение за това, че  КОНПИ  и шефът й Пламен Георгиев  се използват  като бухалка в ръцете на различни политически лобита  и конкретно  модела КОЙ. Не е тайна, че най-яркият представител на този кръг -Делян Пеевски , води открита „война“ срещу Прокопиев  и кръга „Капитал“, към който принадлежи.   Предполага се, че запорираният имот е оценен на изключително висока цена.

 

Не се изключва вероятността проверките от КОНПИ  да се използват като средство за притискане. С години например се точат проверки на имуществото на Огнян Донев, Богомил Манчев, Сашо Дончев, Веселин Марешки . Ще припомним, че Донев е станал клиент на КОНПИ  още от 2012 година, но няма изглед нещата да приключат. В серия публикации Фрог  разказа за купищата съмнения, които витаят около работата на институцията. Оказва се, че държавата плаща в пъти повече, за да работи тази институция, от сумите, които тя реално се събира. Отделно от това КОНПИ  е загубила много повече дела в съда, отколкото е спечелила, което е показател да компетентността не само на служителите, но ни на нейния шеф. В същото време упорито се твърди, че Пламен Георгиев напира да оглави бъдещия  антикорупционен  орган.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4029 |06.12.2017 Пет години затвор за радикален ислям, приеха на първо четене в НС . 9| 9857 |06.12.2017 Само във Фрог: Три схеми за незаконно подслушване прилагат МВР и прокуратурата . 5| 8138 |06.12.2017 Христо Иванов пред Фрог: Няма да спрем да настояваме за проверка на казуса „Булгартабак“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads