Реклама / Ads
2| 14318 |31.03.2017 АКТУАЛНО

Първо във Фрог: УВО за Т. Тагарев, бивш служебен военен министър

.
Тодор Тагарев
В Института по отбрана ”Цв. Лазаров” запяха песента ”Ах, добрата новина!”. Най после е уволнен натрапеният от Николай Ненчев шеф на института Тодор Тагарев, бивш служебен министър на отбраната в правителството на Марин Райков.
 
Само преди дни Фрог нюз излезе с обширна статия за деянията на шефа на Военния институт със заглавие: "Бившият военен министър Тагарев – сивия кардинал, който коли и беси в армията". В нея се коментира част от греховете на Тагарев спрямо българската армия, за които най-вероятно е уволнен от министъра на отбраната Стефан Янев. Необходимото се случи, макар и от втори опит.

Нека припомним още, че за да бъде назначен Тагарев във Военния институт бяха променени правила и потъпкано конкурсното начало.

Знае се, че под ръководството на Тагарев се извършват несвойнствени за института и МО дейности -  външни проекти на ЕС. В реализацията на тези проекти участва тесен кръг от 5-6 души, в чиито джобове са потънали по 20-30 000 лева. По проектите се работи в служебно време, а понякога изпълнителите ги няма и с дни в института. Разбира се, работата по тези проекти не се афишира, но хората в института знаят за какво става дума. Това е довело до разделението на колектива от научни работници в ИО "Цв. Лазаров" на  "две писти". Едните работят за едната заплата, а другите "бичат частпром"  и  обират каймака плюс заплатата.

Тагарев има и един друг голям грях към българската армия и най-вече към ВВС. Той беше в основата на манипулацията на проекта за нов многофункционален изтребител за военновъздушните ни сили. Заедно със своите хора в института той се опита да промени критериите за оценка и методиката за оценяване на изтребителите, така че на първо място да бъдат класирани употребяванине F-16 от Португалия, чиято възраст е повече от 30 години. Те се нуждаят от пълна модернизация на двигателите, авиониката и софтуера и цената им е доста солена - 9 броя F-16 блок 15 за 1,5 млрд. лв.

В момента проф. Тодор Тагарев и компанията от соросоиди около него са си поставили нова цел. Те лобират с всички сили и средства за един американски доставчик на бойни машини за Сухопътните ни войски. Става пак въпрос за милиард.
Източници на Фрог подсказаха, че димката с "Гардиан" е била само за прикритие. Бойните машини на друга американска фирма са имали пълна подкрепа и солидно лоби в Инситута по отбрана нао Тагарев. Там, където получаването на комисионни стои пред интересите от добра бойна машина за армията.

Калин Неврокопски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7648 |27.03.2017 Само във Фрог: От ДАИ-Хасково прикриват нередности с фирмата на катастрофиралия автобус в Унгария . 5| 8973 |23.03.2017 Адв. Филипова за Фрог: ЧСИ-та с присъди мъчат хората . 0| 9951 |22.03.2017 Само във Фрог: Радикален мюфтия организирал срещата в село Света Петка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads