Реклама / Ads
6| 5383 |25.12.2018 АКТУАЛНО

Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си, за да няма никой самотен

.
Източник: БГНЕС
Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Господ Исус Христос ни посочва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме ”ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия”. Честито Рождество Христово!
 

Това се казва в патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, прочетено от църковния амвон в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" от главния секретар на Светия синод - Мелнишкия епископ Герасим.

Рождественското послание беше отправено към вярващите на празничното богослужение в патриаршеската катедрала. В него се казва, че затова в този свят и пресветъл ден Светата Православна църква ни призовава, като подражаваме на Всещедрия и Всемилостив Бог, и ние щедро да отворим нашите сърца, и да сторим всичко, което е по силите и възможностите ни, та между нас да няма никой самотен и без надежда. Днес за всички нас се ражда Спасителят Христос Господ, Който като ни призовава да стоим непоклатно във вярата, ни учи: "Вие сте светлината на света".

 

Патриарх Неофит пожела „сърца, изпълнени с благост, милосърдие и добра воля“

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ поздравяват всички наши духовни чеда в пределите на Родината и извън нея със светлия празник на Христовото Рождество и отечески им благопожелават здраве, духовни успехи, мир в семействата, училищата, държавните институции, та да има повече благост, търпение, добра воля и любов.

 

Благодатта и мирът на раждащия се днес Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово, пожелават Негово светейшество и архиереите от БПЦ към всички българи в празничното си послание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10530 |13.03.2018 Решетников: Патриарх Кирил ви говори с пастирска любов . 1| 5352 |15.04.2017 Обръщение на патриарх Неофит към народа за Възкресение Христово . 0| 7362 |20.07.2015 Вселенският патриарх Вартоломей идва по покана на БАН , църквата и президентът са пас . 9| 7758 |27.04.2012 Посрещаме руския патриарх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads