Реклама / Ads
17| 5950 |13.01.2015 АКТУАЛНО

Пеевски - национален шампион по заплахи за живота

.
Делян Пеевски, трети мандат депутат от ДПС Източник: Булфото
Насажда се впечатление, че Пеевски в момента е силен и никой не би посмял да тръгне срещу него. „Протестна мрежа” продължава да разпитва как се е случило технически издаването на достъп на настоящия депутат до класифицирана информация, с цел да може да стане председател на ДАНС.
 
Това каза пред БНР Николай Стайков от "Протестна мрежа" по повод отказа на прокуратурата да разследва Пеевски и Кръстева по сигнала на "Протестна мрежа" от февруари 2014-а година за действия на организираната престъпна група "Цветан Василев - Делян Пеевски - Николай Бареков".

В хода на преписката се оказа, че в последните 5 години е имало най-малко 4 заплахи за живота на Делян Пеевски. Това е изключително интересен факт. Имаме национален шампион - български политик по заплахи за живота му. Излиза, че един човек, който е бил за 5 години заплашван 4 пъти, е чист като сълза.

Стайков заяви, че юристи доброволци вече се запознават с документа, а организацията ще продължи да търси институционално отговор на въпроса: "Кой?".

Ние заявихме, че има организирана престъпна група. Сега можем да кажем и какъв е размерът на щетите, причинени от тази организирана престъпна група. Той е в размер на милиарди. Това са депозанти, които си загубиха депозитите в КТБ и много други разходи, които ще отнеме много време да изброяваме.

Имаше пределно много основания да настояваме разследването срещу Делян Пеевски и Ирена Кръстева да не се изпрати на Софийската градска прокуратура, но беше изпратено, не само на Софийска градска прокуратура, но и на същия прокурор, който разследва делото "Бисеров". То се оказа забавено от швейцарската страна, а в един момент се оказа, че не е свършена работата тук, а се измисля оправданието с прокуратурата на Швейцария. Това не е изненадващ резултат изобщо, заяви Стайков.

Освен това самото разследване оставя едно изключително негативно впечатление, което е на практика поощряващо за политиците да го ползват. То казва: "Ние не можем да разследваме офшорни връзки, това е извън нашата компетентност и не е релевантно в момента". На практика всеки един политик, магистрат, всяка публична личност могат да си регистрират една офшорна фирма и да си оперират през нея, да си живеят в имоти, на които въпросната фирма е краен собственик, да си извършват бизнес, да искат лицензи за определена дейност в страната и никой не може да им зададе въпрос. Това е изводът от целия документ, който аз мога да направя.

Предаването на МВР и ДАНС в ръцете на ДПС е била от най-грижливо пазените тайни на предишното управление, коментира още Стайков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 21284 |03.12.2014 Медии на Пеевски фалират заради "Южен поток" . 20| 14918 |27.11.2014 Ню Йорк Таймс: Олигархът Делян Пеевски държи медиите в България* . 42| 15399 |28.10.2014 И. Добромирова: Има сигнал за Пеевски в прокуратурата, тя мълчи . 6| 6735 |19.10.2014 Обвинен за "убийството" на Пеевски ще съди държавата и него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads