Реклама / Ads
1| 14870 |07.04.2016 АКТУАЛНО

Пеевски и Цветанов заедно срещу Борисов

.
Заместникът на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът от ДПС Делян Пеевски се обединили срещу премиера Бойко Борисов. Главният мотив е номинирането на Цветанов за кандидат-президент и отстраняването на Йорданка Фандъкова от тази надпревара.
 
Не е тайна, че в Столична община кметския екип и съветниците от ГЕРБ са в конфликт с Цветанов, заради опитите му да се меси и да налага свои хора и решения.

Цветанов търси приятелство с Пеевски, защото последния има голямо влийние и връзки в прокуратурата и може всеки момент отново да предизвика проверки на бившия вътрешен министър. За да угоди на Пеевски Цветанов отстранил всички служители на МВР и службите, които Пеевски нарочил за свои врагове и неудобни на модела #Кой. По този начин предал и превърнал в мишени хора, които по време на кабинета „Борисов 1” проведоха всички акции, с които Борисов и Цветанов и до днес се хвалят в Брюксел. В момента на тяхно място се назначават хора, които са уличавани в корупция.

 

Само за десетина дни Цветанов дава четири интервта за пеевски медии, като три са в любимия на депутата от ДПС и главния поркурор Сотир Цацаров сайт. В тях личи явно несъгласие с действията на премиера Борисов по прекратяване на съмнителни обществени поръчки, както и за неприемането на закона за МВР и този на Кунева за борба с корупцията. Депутати от ГЕРБ изразиха пред Фрог нюз смущението си от позицията на Цветанов, която той  изразява и като шеф на Вътрешната комисия.

 

Най-голямата бомба Цветанов хвърля, като в последната си изява в същия пеевски сайт твърди, че отношенията на неговата партия и ДПС са топли, но зли сили се опитвали да създават напрежение между двете партии и тяхни общи задкулисни действия. Самият премиер заяви ясно, че докато Пеевски e част от партията на Доган, не може да има никакви разговори с нея. Освен това преди две години Борисов заяви в парламента, че именно Доган е в основата на замислян атентат срещу него.

 

Депутати от ГЕРБ са категорични, че Цветанов се страхува от Пеевски, който през 2013 г. го заплаши открито с прокуратурата.

 

Тайната дружба между Цветанов и Пеевски датира от времето, когато двамата, заедно с Искра Фидосова, натискали главен прокурор да стане Бойко Найденов. Когато разбрали, че въпросът няма да се уреди, те моментално извадили резервния вариант - Сотир Цацаров. Именно Пеевски бе завел Цацаров в кабинета на Цветанов в МВР. По-късно, когато ГЕРБ мина в опозиция, Цацаров активира прокуратурата срещу Цветанов, но в крайна сметка съдът отхвърли всички обвинения и Цветанов бе оправдан. Това създаде впечатление за разиграван натиск, който е отслабен, когато Цветанов и Пеевски заиграват заедно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8649 |05.04.2016 Офшорка на Пеевски е регистрирана през Mossack Fonseca . 0| 11880 |22.03.2016 Андай: Бизнес империята на Пеевски е на други хора . 0| 8752 |21.03.2016 Коя ще е поредната придобивка на Делян Пеевски? . 26| 7325 |20.03.2016 Цветанов би отбой за кадрите на ДСБ във властта, нямал нищо против тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads