Реклама / Ads
51| 14851 |17.01.2021 АКТУАЛНО

Пейзанските номера на БНТ и другите тв в подкрепа на властта

.
Мая Манолова, лидер на „Изправи се България“ гостува на Георги Любенов в неделя по БНТ. Любенов набляга на мръсните клюки на наистина токсичен сайт, че Борисов помогнал на Манолова да се лекува от рак в чужбина. После три пъти пита дали се развежда. Тя отговаря, че нищо от тази помия не е вярна, но водещит я пита пак, и пак…
 

След Манолова в студиото влиза Десислава Атанасова от ГЕРБ. И веднага заявява, че Манолова правела шоу и не говорила нищо за политика. За двайсетина минути Атанасова поне пет пъти напада Манолова и набляга на това, че именно Манолова била предложила Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Атанасова знае, че това не е вярно, знае също, че Манолова опроверга и разкри, че Сергей Станишев и Лютви Местан са посочили олигарха за поста. Но й е казано да повтаря опорката.

Атанасова, въпреки мисловния недокомплект знае, че ако излезе в директен дебат с Манолова, ще бъде размазана. Просто не й е на нивото.

 

И тук идва ред на пейзанския трик на БНТ и може би на самия Любенов – кадрите и защитниците на ГЕРБ да говорят винаги след политическите си опоненти и критиците на властта. По този начин получават предимството да коментират и обвиняват както им е казано, без да могат да бъдат опровергани за изречените лъжи и манипулации.

Преди седмица по същият начин първо в студиото бе проф. Румен Гечев о БСП, който посочи редица факти за лоши решения на правителството в областта на икономиката, а веднага след него думата бе дадена на Спас Гърневски, бивш седесар, но сега яростен подкрепител на Борисов и ГЕРБ. Ако бъдат изправени един срещу друг, как мислите ще завърши дебата, въпреки слабото място на Гечев, че е бил министър в злополучния кабинет на Жан Виденов…

 

Този коварен трик се прилага и в другите големи телевизии. Десетки са примерите. Освен, че е несправедливо, е очевидно подло. Поне да ги изправят един срещу друг, та да види зрителят кой колко струва и с какви аргументи разполага. Знайно е, че управляващите бягат от дебат с опоненти като дявол от тамян. И има защо. Темите, които водещите пейзански премълчават: шкафчето с милионите, снимките на Мата Хари, тоталната корупция, мафиотизираното управление, задкулисието, моделът „Доган, Борисов, Пеевски и главен прокурор, който и да е той“ и пр.

 

Преизборната борба наистина ще е „безмилостно жестока“, защото статуквото ще брани гепените милиарди, а гражданите ще воюват с голи ръце/бюлетини. Освен това ще опитат да ги купят или заплашат. А БНТ ще продължава да дава тон с коварни трикове, с които зрителите трябва да се примирят.

 

Грозно, долно и на 1 милион километра от професионализма.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4409 |30.10.2018 69% от българите определят културата си за превъзхождаща другите . 19| 18544 |30.04.2018 Октай пред Фрог: Борисов да го провъзгласят за народен артист, Пеевски ни върти познати номера . 6| 20631 |26.08.2017 Огнян Стефанов: Някой от управляващата тройка ще накисне другите /видео/ . 3| 6469 |11.04.2017 Радев бръкна в осарника. Да видим другите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads