Реклама / Ads
19| 5472 |04.09.2008 АКТУАЛНО

Пенсионерите: Не искаме екскурзии, а достоен живот!

.
Почивката за пенсионерите все още остава мит, въпреки предложението на Масларова те да ходят безплатно на море. Повечето нямат пукнат петак за харчене по курортите.
 

„Не искаме почивка, а достоен живот”, това са преобладаващите мнения на българските пенсионери, изказани по повод идеята на правителството 5000 възрастни хора да отидат на безплатна почивка. Според някои в лимита ще попаднат единствено червените бабички и дядовци, които членуват в бесепарските клубове. Други пък смятат, че дори и безплатна, екскурзията ще им струва доста пари, тъй като не могат да си позволят разходите по курортите. Поради тази причина уж екстрапредложението на министър Емилия Масларова се оказва отново поредната грешна стъпка в социалната политика, която според старите хора е опит да се замажат очите на българите. Именно заради това и от червената партия подкупвали пенсионерите, които традиционно са техен твърд електорат.

Вижте какво е мнението на възрастните по повод предложението  5000 пенсионери да отидат на почивка. 

 

pochivka_starci_2.jpgЦветанов

От БСП ще изпратят на почивка само тези, които са червени. Днеска сутринта гледах по телевизията  –  разпитваха двамата лидери на пенсионерските организации. Хванах се за главата, тези хора нормални ли са? Аз не съм в техните дружества и няма да отида на почивка. И да имах възможност, отново нямаше да се възползвам. Тези 5000 души, които ще отидат, по 3 лева на ден да плащат, това са 15 000 лв. Нека ги дадат на някой детски дом, на онези нещастни деца. Но...идват избори. Това е фалшива работа, гледат да замажат очите на народа. Вземам 150 лв. пенсия, като 80 лв. от тях отиват за парно и ток. Не искам море, искам достоен живот!

 

pochivka_starci_3.jpgВерка

Много е несправедливо  –  едни ще ходят, други не. Ако имах възможност, щях да отида на планина, на спокойствие. Те имат някаква организация, но аз не членувам. Трябва ли да си непременно член на нещо, за да отидеш на почивка?! А и парички за екскурзията нямаме, какво ще правя без пари?

 

pochivka_starci_4.jpgИванка

Аз съм много стара вече. На 82 години съм, единствено на пейката ми е почивката. Ходи ми се, хубаво е. Иска ми се да отида на Балкан, то старите хора къде да ходят другаде.

 

 

pochivka_starci_1.jpgКостадин

Ако някой ми предложи, няма да отида. Имам си хубава пенсия и мога сам да си подсигуря екскурзия докъдето искам. Навремето съм обиколил цялото Черноморие. Вече предпочитам планината.

planina.jpg снимки Вяра Йовева

 Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9051 |04.09.2008 Крадци отмъкнаха 30 живописни творби на Тодор Цонев . 0| 7145 |04.09.2008 История и развитие на папараците . 1| 6988 |04.09.2008 Иманяри дупчат новооткрит тракийски могилен некропол . 0| 5239 |03.09.2008 Великият Маркес смята, че няма по- добра работа от журналистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads