Реклама / Ads
25| 5413 |25.09.2008 АКТУАЛНО

ПЕРАТА СА ПО-ЗДРАВИ ОТ ЖЕЛЕЗНИТЕ ПРЪТОВЕ

.
Гневно възмущение от подлото нападение и жестока саморазправа с нашия колега Огнян Стефанов. Перата на смелите и честните журналисти са по-здрави от техните железни прътове, микрофоните на свободното слово отекват по-силно от техните стоманени чукове!
 

 

ПЕРАТА СА ПО-ЗДРАВИ ОТ ЖЕЛЕЗНИТЕ ПРЪТОВЕ, МИКРОФОНИТЕ НА СВОБОДНОТО СЛОВО ОТЕКВАТ ПО-СИЛНО ОТ СТОМАНЕНИТЕ ЧУКОВЕ 

Декларация на УС на Българския ски клуб на журналистите Българският ски клуб на журналистите (БСКЖ) изразява своето гневно възмущение от подлото нападение и жестока саморазправа с нашия колега Огнян Стефанов. Този вероломен акт е не само драстично престъпление спрямо човешката личност, но и грубо посегателство върху свободата на словото, гарантирано от Конституцията на Република България. Трагичен, но и показателен, парадокс е, че пребиването до смърт на главния редактор на новинарския и разследващ сайт «Фрог нюз» стана навръх 100-годишния юбилей на Манифеста за обявяване независимостта на България и тържествата по този повод в цялата страна. БСКЖ, като неразделна част от Международния ски клуб на журналистите (СКИЖ), винаги е поощрявал личните и приятелски връзки, солидарността между колегите от медиите по света, независимо от тяхната политическа принадлежност и националност. Затова ние изразяваме своята безрезервна солидарност с колегите на Огнян от «Фрог нюз», с всички честни и свободомислещи журналисти в България и напълно подкрепяме техния протест. Някои от членовете на нашия Клуб са работили в различни периоди и медии с Огнян Стефанов и високо ценят неговите човешки и професионални качества. От все сърце му желаем скорошно и пълно възстановяване, а на неговото семейство и близки - кураж и вяра в тези трудни моменти. Настояваме компетентните органи да действат максимално бързо и професионално и да се справят този път най-сетне безкомпромисно с преките извършители и с тези, които стоят зад тях ! Подобна саморазправа с журналист трябва да бъде недопустима в демократична България от ХХI век и член на ЕС! Нека подлите и жестоки нападатели знаят едно – перата на смелите и честните журналисти са по-здрави от техните железни прътове, микрофоните на свободното слово отекват по-силно от техните стоманени чукове!

София

Управителен съвет на БСКЖ 25 септември 2008 г.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7709 |23.09.2008 Защо институциите мълчат по случая? . 0| 5925 |22.09.2008 Фестивалът на средиземноморските театрални училища приключи с хоро . 4| 10189 |21.09.2008 Издават стихове на Осама бин Ладен . 0| 5857 |21.09.2008 Арестуваха Джордж Майкъл за притежание на наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads