Реклама / Ads
1| 4557 |06.12.2014 АКТУАЛНО

Пети ден палят свещи в Белоградчишко

.
Пети ден без ток остават хората в Белоградчишко, където все още 15 селища са без електричество. Усилията на екипите днес са насочени към отстраняване на голямата авария по далекопровода над града, след като вчера тежката техника не можа да достигне до мястото на повредата.
 

Кризисният щаб във Видин проведе заседание за продължаващата усложнена зимна обстановка в региона. „Приоритетната ни задача днес е да възстановим електрозахранването на помпените станции, осигуряващи с вода 20 населени места”, каза областният управител на Видин Момчил Станков на заседанието, цитиран от bTV.

Без електрозахранване са 8 помпени станции, захранващи 20 населени места. В 10 от тях водните резервоари все още са пълни и няма критична липса на вода, съобщиха от ВиК – Видин.

 

Полагат се усилия да се нормализира електрозахранването на помпена станция „Бела”, от която се подава вода към 11 населени в района на Белоградчик и Ружинци.

При електроснабдяването обстановката се променя динамично, каза Станислав Генчев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. По последни данни без ток са 26 населени места във Видинско.

Най-сериозно остава положението в общините Белоградчик и Макреш. Очаква се да края на деня електрозахранването да бъде възстановено във всички общини. За отстраняването на повредата по 110 – киловолтовия далекопровод „Скалите” край село Гара Орешец, от АЕЦ „Козлодуй” е осигурена тежкопроходима верижна техника. С помощта на кран на мястото на аварията ще бъде монтиран електрически решетъчен стълб от мрежата на подстанция Белоградчик, която захранва с ток по-голямата част от бедстващите райони.

 

Възстановена е мобилната и телефонна връзка със селата в община Чупрене. Осигурени са агрегати за зареждане на телефони, информира на заседанието директорът на ОД МВР Константин Джунински.

Пътната обстановка в областта е нормална при зимни условия. Пътните служители разчистват от пътищата паднали клони, както и на местата в близост до електрически проводници и стълбове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6639 |09.08.2013 Чистка в митниците - смениха петима шефове . 0| 6463 |24.06.2013 “България си ти!” гостува на петия юбилеен Родопски здравен Събор . 0| 7094 |28.05.2013 „България си ти!” подпомогна бала на момче, учило на свещи . 1| 5717 |24.04.2009 Запалени свещи за арменския геноцид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads