Реклама / Ads
5| 5783 |25.11.2014 АКТУАЛНО

Р. Петков: Контрабандата у нас е чутовна

.
Румен Петков
ГДБОП няма място в информационно-аналитична служба като ДАНС. Като говорим за кантрабанда, стоки за двойна употреба и пране на пари трябва да е ясно, че една част от контрабандните движения на акцизни стоки са извършва по границите с България. контрабандата у нас е чутовна. Не може да закриеш представителството си в държави като Русия, Гърция и Македония.
 
Не можеш да закриеш прпедставителството си в Москва, след като тук има 300 000 руснаци. Лишихме се от възможности, които други нямат.На времето министър Бонев подкрепи представителството в Русия. Информация ни се предоставяше по силата на договорите, които имахме.Не е нормално да се лишим от информационните масиви на Русия, Македония, Гърция и Сърбия, категоричен е бившият вътрешен министър.

Един от приоритети пред НСС е бил противопоставянето на терора. НСС работеше афективно и като превенция и като разкриваемост по мое време. Защо се стигна дотук. Причините не са само в правоохранителната система, а и в цябата обстановка.Сега трябва да се постави акцент върху работата с бежанците.Имахме случаи в който на един адрес бяха арестувани 300 бежанци.Системата е много, много пробита. Акцията не е насочена против ДПС. Когато има такава акция, няма как да не е мотивирана от обективно събрана информация, заяви Петков.

Главният прокурор каза нещо вярно, какво е правел Златанов. Проблемът е в технологията на упражняване на властта. И ние ако не сме наясно, че проблемът не е Филип с тефтера, и ние ако не се противопоставим на механизма, то в затвора ще отиде Филип, а не тези които са го карали да изпълнява поръчки.Такива събития предизвикват отрицание на държавата, държавността нейните институции.Въпросът е изцяло в ръцете на следствените въпроси, коментира случая с изчезналите тефтери той.

През последната година настъпиха деформации в ДАНС и  в системата на МВР.Какво имаме като ефективност в борбата с наркотрафика- комични декларации. Какво имаме в терора, неслучайно споменах бежанците. Чутовна е контрабандата в България. Министърът на вътрешните работи е изправен пред огромни трудности и трябва да има голяма обществена подкрепа, не само политическа, каза още Петков.

Подслушването трябва да бъде извадено от МВР и ДАНС, посочи той.Не може да акакуваш някого заради вярата и иемто му, каза той мнението си и за казуса "Орхан Исмаилов".

Считам, че трябва да се гарантира спокойствието на служителите на МВР в новия закон.Трябва да се знае колко души е уволнил министър Йовчев за една година.Държавата трябва да предложи реформа в МВР, но да има и компесаторен механизъм, обяви Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7133 |25.11.2014 Лъчезар Богданов за Фрог: Ще има наказателна процедура от Брюксел през май за свръхдефицит . 7| 6806 |24.11.2014 Отказах да съм защитен свидетел срещу Борисов и Цветанов . 7| 8620 |24.11.2014 Р. Драганов за Фрог: Като се напише „България” в Китай, излиза Азис . 17| 9354 |23.11.2014 Любо Пенев "помля" Изпълкома на БФС - вижте за какво става въпрос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads