Реклама / Ads
46| 7074 |31.12.2011 АКТУАЛНО

Ал. Петров съди Н. Бареков за 250 бона

.
Николай Бареков
„Поне му трябвам жив, след като ме е „оценил” на толкова”, коментира Бареков по повод заведеното от Петров срещу него дело.
 

Подсъдимият за рекет и изнудване Алексей Петров е завел дело за клевета срещу водещия на „Гореща точка” по ТВ 7 Николай Бареков. Петров иска от журналиста 250 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди.

„Поне му трябвам жив, след като ме е „оценил” на толкова”, коментира Бареков пред BNews.

Жалбата е подадена в Софийския районен съд, а поводът за нея са коментарите на журналиста след взривовете пред партийните офиси на РЗС и ДСБ през юли 2011 г. Петров се жалва от думите на Бареков, казани в ефир, че за хората в интернет форумите няма никакво съмнение, 99 на 100 е сигурно, че именно той е сложил бомбите. В жалбата му до съда се цитират и коментарите на журналиста, че именно Алексей Петров има ресурс да направи подобно нещо, както и че той има полза от това.
 
Цитират се още и думи на водещия, че нищо не пречело на Петров да гръмне офиса, а ако иска да приключи РЗС, можел да "застреля и уважаван политик като Яне Янев". Към жалбата е приложена още и прогнозата на Бареков, че "ако не бъде спрян, Трактора може да стигне до големи крайности".
 
От жалбата на Алексей Петров става ясно, че той иска 250 000 лева обезщетение заедно с лихвите от 20 юли, когато Бареков говори по темата в ефира на ТВ7. Атаките на Петров срещу журналиста се изостриха в средата на декември, когато СЕМ пред очите на Трактора осъди водещия заради коментара му по повод земеделските протести в София.

Тогава Алексей Петров се появи на заседанието на медийния регулатор и обяви, че част от протестиращите с трактори в центъра на столицата, членуват в Съюза за стопанска инициатива, в чието ръководство е самият той. Така Тракторът индиректно призна, че стои зад протеста на земеделците, съобщава още BNews.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8528 |18.10.2011 Водопроводчикът Петров: Трима „луди” като мен могат да блокират държавата . 25| 9070 |12.09.2011 О. Стефанов: Посочете резултати от работата на Ал. Петров! . 27| 10169 |01.05.2011 Д. Златков: Връзката между Първанов и Петров е очевадна, тя е крещяща . 23| 7167 |27.02.2011 В. Томова: Ал. Петров коментира БОРКОР като шеф на ЦРУ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads