Реклама / Ads
13| 10641 |23.10.2018 АКТУАЛНО

Пламен Георгиев чадъроса Нели Кордовска за парите й от КТБ

.
Пламен Георгиев и Нели Кордовска
Заради ”небрежност” от страна на Пламен Георгиев зацикли делото в Администативния съд, по което Нели Кордовска обжалва решението на КПКОМПИ, че тя е била в очеваден конфликт на интереси, когато е изтеглила парите си от КТБ малко преди лично да участва в затварянето на банката.
 

През юни тази година Комисията с шеф Пламен Георгиев, която е призвана да установява и конфликт на интереси излезе с решение, че Нели Кордовска, в последните работни минути на 19 юни 2014 г., точно преди КТБ да бъде поставена по предложение и на самата Кордовска под специален надзор, тя е изтеглила на каса от банката 64 195 евро. Вътрешната информация, която шефката на Банковия надзор в БНБ е имала, я е поставила в привилегировано положения спрямо останалите вложители в КТБ, защото тя е разполагала с пълна и точна информация за състоянието на банката. С това си действие Кордовска наистина си спасява парите, защото общите й авоари по сметки в банката надвишават гарантираните и ако не си ги беше взела, сега щеше да е на опашката заедно с другите вложители. 

 

Решението на КПКОНПИ е взето в отсъствието на председателя Пламен Георгиев, което от своя страна е доста странно, защото самото произнасяне пък  отне цели 4 години. Комисията, която и преди беше оглавявана от Георгиев беше сезирана през 2014 г. след редица публикации за Нели Кордовска и злоупотребата със служебното й положение.

 

Оказа се, че КПКОНПИ е "пропуснала" да изпрати в Административния съд доста важни свои документа - протоколът от заседанието на КПКОНПИ, на което е взето решението, и заповедта за назначаването на заместник-председателя на антикорупционната комисия Антон Славчев за заместващ председателя, съобщи Трансмедиа. Славчев е подписал самото решение, слад като Георгиев го е нямало.  Липсата на тези документи са използвани от адвоката на Нели Кордовска да оспори изобщо решението на КПКОМПИ и съответно биха му спечелили делото.

 Все пак Административния съд е насрочил следващо заседание за средата на януари, но това съвсем не означава, че КПКОМПИ ще предостави документите. Още повече, че заради дългото протакане делото за конфликта на интереси при Нели Кордовска ще се реши след края на мандата й във ФГВБ.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11466 |27.09.2018 Антикорупционната КПКОНПИ да провери първо шефа си Пламен Георгиев. Има защо . 18| 11137 |21.09.2018 Пламен Георгиев: В детските градини ще пеят песнички срещу корупцията . 11| 7365 |27.07.2018 Политическият ни живот се превърна във виц, смята социологът Живко Георгиев . 7| 9324 |04.07.2018 Само във Фрог: КПКОНПИ и Пламен Георгиев с провал по нови две дела, народът пак ще плаща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads