Реклама / Ads
10| 6447 |24.09.2014 АКТУАЛНО

Плащат масрафи на сватби срещу гласове на изборите

.
Йордан Бакалов
В схемите за купуване на гласове мвр е засякло нови похвати. Партийни търговци ходели из Южна България и разпитвали по кварталите къде има сватба. Срещу осигуряване на гласове за определена политическа сила те обещавали да платят целия масраф на младоженците и гостите.
 
Засечени са подобни оферти на 2-3 места, каза служебният вътрешен министър Йордан Бакалов. Вътрешното министерство е осигурило средства за агентура и придобиване на агентурна информация в предизборния процес, подчерта министърът.

Не ме интересува кой кого е назначил в министерството. Казал съм на шефовете на РПУ-тата, че моята оценка за тях е като минат изборите, на 6 октомври. Ще ги оценявам по работата им, категоричен бе Бакалов.

Не сме имали противоречия с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, посочи още министърът на въпрос дали има напрежение между него и заварения от предходното правителство полицай № 1.

МВР трябва да е най-неполитизираната структура, а е най-политизираната, посочи Бакалов и допълни, че това е наслагвано с годините. Откакто е поел поста няма смяна на ниво шеф на РПУ. Не съм кадрувал, реално погледнато шефът в Шумен е сменен, той е оцветен, от БСП е, посочи още министърът.

С назначенията в МВР има доста запушване, защото има доста кадри от ДАНС, които са влезли тази година в МВР и след 2-3 месеца са станали директори. Така се отнема правото на средния състав да се докаже, категоричен бе той. Както и в икономиката, обясни Бакалов, няма ли средна класа, няма и икономика.

За министъра е проблем разделението на квоти. „От тази гледна точка мога да кажа, че съм върнал спокойствието в МВР и съм казал, че делението ще бъде само по критерий професионализъм“, коментира ръководителят на Вътрешното ведомство. Средният работен състав на министерството трябва много да поработи, за да подобри противодействието срещу престъпността, подчерта Йордан Бакалов.




 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12940 |19.10.2010 ВАЦ пуска нов вестник, в "Новинар" плащат с вино и сирене . 2| 5131 |11.04.2008 Изплащат 10 000 лева на близките на загиналите във влака София- Кардам . 315| 87987 |30.11.2007 Търсят порноактьори у нас, плащат до 450 евро за час секс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads