Реклама / Ads
28| 6579 |18.08.2013 АКТУАЛНО

Плевнелиев е изпълнил 6 от поетите 40 обещания

.
За 19 месеца на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев успя да изпълни 6 от поетите 40 предизборни обещания. Отчетът е качен в интернет страницата на президентството. Реално изпълнените задачи са 5, защото първият бе Плевнелиев да публикува направените обещания.
 

Държавният глава се хвали, че е назначил в администрацията си млади хора, които не са свързани с Държавна сигурност.

Плевнелиев успя да създаде и Съвет на президентите. Няколко пъти Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов се събираха на "Дондуков" 2. Тези дни предстои нова среща, съобщава "Труд". Държавният глава е отчел, че тези заседания се предават директно в интернет.

Друг изпълнен ангажимент е, че президентството е отворило вратите си за работодатели и синдикати, за да се дискутират важни въпроси за страната. Според "Дондуков" 2 е изпълнена и задачата за въвеждане на пълна прозрачност и ясни правила при даване на гражданство и помилване. На сайта не могат да се намерят такива данни - достъпни са само по Закона за достъп до информация.

Президентът не изпълнява 25-ия си ангажимент - че ще присъства в парламента при дискусията на всички значими въпроси и ще използва мотивирано и прозрачно вето. В петък Плевнелиев не отиде в Народното събрание за дебатите по ветото му върху актуализацията на бюджета. Мотивът - казал е всичко в мотивите си за ветото. Запознати твърдят, че той се е опасявал, че от залата ще бъдат подхвърляни обидни думи към институцията и за това не е отишъл.

Като неизпълнен е посочен и ангажиментът да се провеждат редовни заседания на Консултативния съвет по национална сигурност. Последният КСНС бе преди 2 месеца. От президентската администрация не дават индикация скоро да предстои нова сбирка, въпреки че политическата обстановка не е стабилна.

Плевнелиев признава, че все още не е успял да отвори вратите на "Дондуков" 2 за обществото, за да се превърне институцията в място на истински дебати. Той е обещал още да проведе дискусия и за бъдещето на АЕЦ "Белене", ако властта оповести ясни параметри на проекта.

Президентът се е ангажирал и с провеждането на първия референдум, който да засегне решаването на важен обществен въпрос.
Като главнокомандващ на армията е записал едно обещание - да работи за боеспособни (адекватни) компактни въоръжени сили./





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 11244 |30.11.2011 Майки: „Българската Коледа” е провал за Плевнелиев . 272| 10696 |31.10.2011 Новият български президент е Росен Плевнелиев . 40| 7213 |20.11.2010 Плевнелиев: Събаряме 1600 незаконни сгради

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads