Реклама / Ads
20| 7388 |22.11.2011 АКТУАЛНО

Побоят над Николов е спасителен пояс за енергийната мафия

.
Стефан Газимоз
Много съм притеснен от побоя над Сашо Николов (както всички го наричат изп.директор на АЕЦ "Козлодуй"), защото този побой ще отклони вниманието на правоохранителните органи от жизнено важни за българското общество въпроси. От както този човек управлява централата неформално и вече формално като изпълнителен директор, тя упорито продължи да подържа най-високият възможен индекс на злоупотр
 

 

Така коментира побоя над изпълнителния директор на атомната централа в Козлодуй председателят на Гражданска лига Стефан Гамизов пред БЛИЦ.


Като човек, който добре познава проблемите в енергийния сектор, той обясни, че енергийната мафия, добре описана в грамите в сайта “Уикилийкс”, и новите и попълнения не са били изхвърлени от АЕЦ‘‘Козлодуй‘‘ и необезпокоявано продължават с престъпленията си в търговията с електроенергия, в резултат на което българина изнемогва под ударите на ежемесечните си плащания.

 

По думите на Гамизов не е прекратена практиката за фалшифицирането на техническа документация в атомната централа и това е с цел да се извършват скъпи и ненужни дейности за сметка на неотложни и жизнено важни такива. Блокирани са напълно опитите за развитието на спасителен за АЕЦ "Козлодуй" проект за строителството на евтини нови блокове със западна ефективна технология за да не се пречи на мега далаверата АЕЦ "Белене". В резултат на не прекратената практика да се манипулират процедури по ЗОП, се подлага на въпрос удължаването на живота на 5 и 6 блок, като са изхвърлени за сметка на руският монополист добрите западни компании, които се ползват с доверието на тези, от които зависи дали тези два блока ще продължат да бъдат в експлоатация.

Гамизов е категоричен, че продължава практиката да се манипулира българското общество, като се всяват страхове за въображаеми врагове на българската ядрена индустрия и така АЕЦ "Козлодуй" се превърна в свещена крава, а всеки който си позволи критика или разкритие за злоупотреба там -  се сатанизира и обявява за човек, който служи на някакви зли интереси.

 

Простата истина е, че основният проблем на българската ядрена индустрия е корупцията, която е в смайващи размери. Тази корупция е в непоносими за българското общество размери и тя изкривява целият енергиен сектор като го превръща в убежище на най-опасните и зловредни за българското общество криминални бизнес практики. А тези криминални бизнес практики след това формират криминална политическа класа, която ги прилага във всички други сфери на обществото, смята експертът.

Този побой идва като спасителен пояс за енергийната мафия. Вместо да бъдат задавани въпросите за гореописаните неща, сега цялото ни общество ще бъде занимавано само с нашамарения директор и ще бъде избегнат въпросът за грабежа над най-бедните и смазани хора в ЕС - българите!, казва още председателят на Гражданска лига за България.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 9778 |21.11.2011 За "българските съюзници на Дарко Митревски" . 48| 9118 |20.11.2011 Фарс, сътворен от "тъпанари", било званието на Стоичков . 8| 6987 |19.11.2011 Лондон: Търсете връзка между убийствата на прокурора Колев и ямболската адвокатка . 21| 13652 |16.11.2011 Маджо-в София; не бил прототип на "Милото"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads