Реклама / Ads
9| 5102 |09.11.2015 АКТУАЛНО

КТ „Подкрепа”: Горанов няма да миряса, докато не събори правителството

.
Димитър Манолов
Финансовият министър Владислав Горанов няма да „миряса", докато не събори правителството.Коментарът дойде от председателя на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов след среща с АБВ. По време на разговорите беше обсъден проектобюджетът за следващата година.
 
От формацията на Георги Първанов декларираха подкрепа за разчетите на правителството, но с условието бюджетният дефицит да се запази 3%.

Председателят на синдикалната организация Димитър Манолова не скри критиките си към финансовия министър Владислав Горанов.

„Струва ми се, че министър Горанов няма да миряса, докато не събори правителството. Онзи ден знаете нещата, които се случиха с полицаите, в крайна сметка вносител на някакви текстове в закона за бюджета, обикновено министър на финансите, така че всички критики за това, което се случи, вероятно основателно, са насочени към него. Не му стигаше това, но и онзи ден някъде бил казал, че доплащанията за продължителен труд, по-популярни като класове, били анахронизъм и не знам си какво трябвало да стане", заяви Манолов, цитиран от Дарик.

И реши да припомни на Горанов какво се случи преди 10 години:

„Когато нещо такова се въртеше в нечии глави, 30 000 души излязоха на улицата. Не ми харесва такъв героизъм, който ще ми бъде присъда да ходя отпред на 30 000 човека. Не го искам това. По-добре тези приказки да останат някъде на заден план, да седнем и да мислим за по-полезни неща", предупреди той.

От АБВ подкрепиха проектобюджета на кабинета, но Румен Петков не скри, че имат и забележки.

„Оценяваме като недобра политика увеличаването на текущите разходи на някои от ведомствата, а вие може да видите, изключвам сектор „Сигурност" и особено Министерство на вътрешните работи, за другите ведомства отпускането на допълнителни средства, отиващи на около 350 млн. лева, показва лошо прогнозиране или лоша дисциплина", каза Петков.

АБВ и КТ „Подкрепа са взели решение да направят експертна среща, за да обсъдят задълбочаващите се проблеми в енергийния сектор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5570 |09.11.2015 Синдикален лидер в МВР: Пакетът „Горанов” е касапница . 15| 12245 |04.11.2015 Явор Гечев за Фрог: Ако Борисов разбере за действията на Грудев, проблемът няма да е мой . 20| 11213 |30.10.2015 Министър Горанов определи Симеончовците и губещите през 2016 година . 3| 5611 |01.10.2015 Фрог око: Болници се разпадат от дефицита на НЗОК, а Москов се кълне, че няма такъв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads