Реклама / Ads
21| 6704 |19.08.2015 АКТУАЛНО

Подлива ли вода Бъчварова на колегата си Христо Иванов?

.
Румяна Бъчварова
Ченгетата днес цял ден се питат: Подлива ли вода шефът на МВР Румяна Бъчварова на правосъдния министър Христо Иванов. Започнаха да задават риторичния въпрос, след като стана ясно, че на редовното заседание на МС е бил обсъждан въпросът за наглите автокрадци, които се разхождат на свобода и вършат престъпления, въпреки, че са с мярка за неотклонение „домашен арест”.
 
Премиерът скочи ядосан на това: "Хората всеки ден питат за битовата престъпност. Голям крадец, доказан крадец, търсен от няколко държави, а ние сме го пуснали вкъщи да си гледа телевизия", ядоса се Борисов. "Какво мисли по този въпрос министерството на правосъдието?", попита Борисов подразнен. Наложи се от министерство на правосъдието да напомнят, че не те, а съдът определя мерките за неотклонение и не е редно да се винят.

В същото време Бъчварова тактично си замълча за факта, че нейните подчинени всъщност не са си свършили добре работата. Става дума за това, че по закон ченгетата вече отговорят за хората, които са пуснати под домашен арест или имат най-лека мярка- подписка. Обсъжданият автоджамбаз всъщност е бил под домашен арест. Фрог установи, че новите задължения на полицията, разписани в НПК, са обнародвани в Държавен вестник бр. 42 от 2015 година. Ако шефката на вътрешното ведомство реши да го разгърне, ще разбере, че чл. 60 и чл. 62 от НПК ясно указват, че полицията контролира хората с подписка и под домашен арест.

Или с две думи-МВР е проспало автокрадеца, който въпреки, че е със забрана да напуска дома си, свободна си джитка на свобода и върши престъпните си дела. Кой знае, може пък и да си плаща за това на когото трябва. От цялата работа произтичат два въпроса-знае ли Румяна Бъчварова за какво отговарят подчинените й по закон и ако е така, в което сме абсолютно убедени, защо тактично си затрая по време на заседанието на МС?! А трябваше незаслужено да бъде обвинен правосъдният министър Христо Иванов в несвойствени за него прегрешения. Въпросите остават да висят, поне засега. Добре, че премиерът не се сети да пита докъде е стигнало с разплитането на убийството на Георги от Борисовата градина, както и с изчезналия яко дим Ембака, който зверски претрепа работник на автомагистрала „Струма”. Бъчварова щеше тогава дълго да си помълчи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8957 |01.07.2015 По-високи пенсии, нови цени на тока и водата . 0| 8153 |21.06.2015 Румяна Бъчварова доволна: Все повече се чувствам на мястото си . 0| 5682 |20.06.2015 Д-р Тотко Найденов: Ако бях на мястото на Бъчварова, щях да си подам оставката . 45| 5751 |13.06.2015 Протестиращи с пагони искат оставките на Бъчварова, Гунев и Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads