Реклама / Ads
37| 18429 |09.03.2012 АКТУАЛНО

Полицай на смъртен одър, пребит от охрана на олигарх

.
МВР гузно мълчи без коментар за колегата си офицер от столичното 4-то РПУ. За седмица втори софиянец бере душа, след кървава свада в бар. След инцидента с Багата и 41-годишен полицай лежи на смъртен одър.
 
Той бе грозно пребит в края на миналата седмица след полунощ пред бар „Текила” в центъра на София. Полицаят е с разбит череп, а шансовете му оцеляване са малки, казват от „Пирогов”. Побойникът се оказа човек от личната охрана на сина на известния български олигарх Георги Самуилов. Твърди се, че наследникът на милионера Младен е пратил охраната си, да накаже полицая, който си позволил да танцува пред сепарето на „маминото синче”. Когато ченгето Цветан Младенов излязъл навън пред заведението заедно с приятеля си-съученик, който живеел в чужбина, един от охраната на младия бос – Цветан Петров, го нападнал отзад и с три премерени удари в главата го повалил на земята. Един от ударите е
разцепил черепа на полицая от челото до тила  а когато паднал на земята, си ударил главата в тротоарните плочи, след което изпаднал в кома. Продавач от магазина за пури точно до входа на бара го е видял и се е обадил на телефон 112. Цветан лежал на плочките цял час, докато дойде линейка. Тя обаче не била подходящо оборудвана и чакали още 15-тина минути втора кола.

Отмъщението дошло заради факта, че полицаят танцувал пред сепарето на компанията на Младен Самуилов. Там била и приятелката на Младен – Руми Пеева. Малко след това полицаят тръгнал от заведението и тогава Младен наредил на охраната си да го „поступат”. Служителят на Четвърто РПУ бил проследен от гарда Цветан Петров. Едва ли обаче прокуратурата и разследващите от сектор „Убийства в СДВР ще могат да накарат някой от обкръжението на Младен Самуилов
да си признае за нареждането на боса Полицаят Цветан Младенов е бил приятел на бащата Георги Самуилов и вероятно затова  е отишъл към сепарето на сина му, предполагат близките му.

Охранителят Цветан Петров вече е осъждан с присъда за лека телесна присъда през 2006 г. Негови приятели от Пловдив твърдят, че той е бивша барета, бил е шампион на страната по киокушинкай, дори е изкарал спецкурс в Израел за лични гардове. Това обяснява как с 3 бързи удара на каратист успява да свали на земята подпийналия Цветан Младенов. Вече трети ден МВР обаче гузно мълчи по случая и не взема отношение, а форумите в интернет гъмжат от възмутени ченгета и граждани. Твърди се, че вътрешният министър Цветан Цветанов е в близки отношения с Георги Самуилов. Съпругата на полицая Мария се опитва да си уреди среща с вътрешния министър, но засега неуспешно.

В съобщението на МВР никъде не се съобщава кои са участниците в побоя над полицая, липсва и името на Младен Самуилов, чийто бодигард е задържан за побоя като пряк извършител, твърди съпругата на жертвата Мария Младенова. 41-годишният полицай Цветан Младенов на два пъти отървава смъртта  по време на полицейски акции. В момента той е взводен командир в охранителна полиция в Четвърто РПУ. Награждаван е като „Полицай на годината”, след като през пролетта на 1998 г. задържа убиец секунди след въоръжен грабеж на чейнджбюро. Тогава Младенов, който е в спецподразделението „Сигма”, кара мотор и се озовава на бул. „Евлоги Георгиев“ в момент, когато убиецът Александър Николов излиза от вече ограбеното обменно бюро „Джиро тръст“, където е стрелял в касиерката и охранителя. Секунди преди задържането Николов се опитва да стреля по полицая, но за щастие вече е изпразнил пълнителя на пистолета си в чейнджбюрото. По-късно полицаят остава без пръст, след като отново гони бандити и кола минава през ръката му. Затова е издигнат от сержант в офицер – става младши лейтенант предсрочно. Преди да стане полицай, Младенов е бил гребец, имал е специални познания по ръкопашен бой.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10855 |17.05.2011 Член на ЕП написа книга за пребити и убити бг журналисти . 19| 19919 |03.06.2010 Боян Расате - пребит с чук . 1| 6433 |08.04.2008 „Факултето”: Първанов е министър на МВР, полицай=милиционер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads