Реклама / Ads
47| 24314 |17.12.2020 АКТУАЛНО

Полк. о.р. Петър Ненков: Бях безсилен, щях да умра, хвърлям се в боя срещу системата, заради колеги и приятели

.
На тези които ме познават и на тези които не ме познават искам да кажа: Хора, колеги, бивши военнослужещи, приятели - твърд човек съм, но тази година получих толкоз удари по здравето ми, че в един момент на човек чак му писва. Така стана и с мен и психиката ми - направо превъртях, както предполагам покрай тая епидемия и много от вас. Това обаче се случи не от моя слабост или страх, не са силно развити такива качества у мен, а от БЕЗСИЛИЕ.
 

Ето какво се случи: Ковидът ме беше свалил и бях много зле. Обадих се на 112. След няколко часа дойде "бърза" помощ. Получих следното обяснение: "Зле сте, но няма места в нито една болница".

И да не се намери място, никъде в София?

 

Обадих се на спешния център на нашата болница - ВМА :"Ор. полковник съм, болен съм и от Ковид и от... едновременно, зле съм, моля ви да ме приемете. Отговор:
"Няма място".

Аз отново: "Господине, моля ви бивш командир на полк съм и т.н. и т.н."

Той : "Не, няма място идете в друга болница".  За мен това означаваше - мри си, няма място. Повярвайте ми това беше един от най гадните и отчайващи моменти в живота ми.

 

Безсилен си, изоставен си, живял си, дал си на държавата. Да не си дал. Това е, точка! И въпреки всичко щях да се примиря, щом няма места, значи няма и нямаше да ме заболи, ако по същото време не излязоха съобщения, че там, в моята и вашата колеги болница, са приети и то веднага, артистчета, клакьори на властта, Ал Йо, даже хора без осигуровки и нямащи нищо общо с Армията, но подплатени, предполагам, с други, по ценни от една военна кариера качества. Побеснях!

 

Това рекламираната грижа за военните пенсионери, това заслуги към Род , Родина, пфу - балон!

 

И на кой да се жалваме? На СОЗР, на властта, която всеки ден раздува, че всичко е супер??? По-скоро арменският поп би свършил работа...


Да не се разпростирам повече. Само ще ви кажа: на тия, които ни унижавате и подхвърляте - аз ви зная кои сте. Направихте голяма грешка. Докато Господ ме държи жив на този свят, ще отдам сили да се боря това да не се случва на мои колеги и приятели бивши военнослужещи и техните семейства. И нищо, че ме топи химията , жална ви майка! Ще помисля каква да бъде формата, но се хвърлям в боя. Който е готов на същото - насреща съм. Да доживеем до 01. 01 .2021 г. и започвам .


Извинявам се за грубо написаното, но е от сърце.

 

Полковник от резерва Петър Ненков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7189 |10.12.2020 Математикът Петър Велков: Имаме 50% нерегистрирана смърт от ковид . 1| 5759 |19.11.2020 Петър Кърджилов: Как кризата с COVID-19 се превърна в национално бедственото положение благодарение на премиера . 10| 9048 |07.07.2020 Д-р Петър Кърджилов пред Фрог: Наполовина намалените присъди на Иванчева и Петрова доказват набедяването им . 19| 9921 |18.04.2020 Д-р Ненков: Какво от това, че ще излъжеш полицая, за да се напиеш?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads