Реклама / Ads
2| 5719 |05.10.2017 АКТУАЛНО

Пореден ”Марш за европейско правосъдие” от Съдебната палата до парламента

.
Няколкостотин души участваха в поредния протест ”Марш за Европейско правосъдие” , който започна пред Съдебната палата в София. Инициативата е под надслов: ”Най-спорната личност в новия състав на ВСС стана негов представляващ – човекът, който де факто ще го ръководи – Боян Магдалинчев”.
 
Протестиращите преминаха по централните столични булеварди, като движението по тях бе блокирано. През цялото време имаше засилено полицейско присъствие. Протестиращите поискаха неколкократно оставката на главния прокурор, призоваха за незабавна съдебна реформа и нарекоха политическия елит на държавата "Мафия".

Целта е ясна- радикална реформа на правосъдието, на прокуратурата. Това каза пред BiT доцент  Атанас Славов от СУ. За да се спази духа на процедурата за избор на ВСС трябва да започне отначало. С преценка на личните качества на всеки от ВСС. Не ни тряват послушни назначения и хора от статуквото, обясни той.

Чувсвам се като човек, който брани собственото си достойнство, на честните магистрати и България. Олигархичните кланове, заели съдебната система и управлението на държавата, трябва да бъдат отстранени. Впросът е гражданската енергия да се консолидира в ново парламентарно представителство, категоричен бе младият преподавател.

Хоата не са малко, те са силно мотивирани. Те ще продължат да се борят. Всеки протест нарушава баланса на хората, които управляват. Важното е,  да се промени модела, смята той.

Маршът от Съдената палата мина през президентството и стигна до парламента. Всички сгради бяха празни. На марша бяха Христо Иванов, Радан Кънев, Атанас Атанасов, редица политолози, социолози и др.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4200 |04.10.2017 Съдът върна пореден обвинителен акт на прокуратурата-този път за наводнението в село Бисер . 0| 4038 |24.09.2017 Волейболистките ни победиха Турция на Европейското . 4| 3788 |11.09.2017 Поемаме европейското председателство на 4 януари в Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads