Реклама / Ads
20| 13688 |04.07.2018 АКТУАЛНО

Прехвалената банда за убийства се оказа „въоръжена” с дамски газов пистолет и листче с няколко числа

.
Началник до началник рапортуват за акцията Източник: МВР
Прехвалената от шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев банда за убийства на магистрати и топченгета, се оказа „тежко въоръжена” с дамски мини газов пистолет и листче, на което са изписани няколко числа. Това става ясно от публикуваните снимки от спецоперацията на ГДБОП, проведена под покровителството на прокуратурата.
 

За да бъдем напълно обективни, има и още две снимки с няколко грама  трева и минивезна. Явно трябва да се подразбира, че там е ставало голямото мерене на дрога от маститата наркобанда. Похвално е, че службите ни  правят опити да  ограничат разпространението на наркотици, а виновниците да получат справедливо наказание. За поръчковите убийства, обаче трудно биха ни убедили. Особено след като кос-коджамити полицейски началници се изтъпаниха да ни убеждават, че за това си има свидетелски показания.

 

Не е тайна, че от край време, за да си вържат едно или друго дело, ченгетата използват т. нар. „нагласени свидетели”, за които Фрог многократно е писал.  След като  са сгащили  някой сравнително дребен  апаш,  ченгетата го принуждават да набеди някой по-голям от него в престъпление. В замяна на това му обещават „помилване” на греховете. Достатъчно е да се проследи съдебната сага  на знакови наказателни дела, за да се види, че едни и същи кримки от порядъка на 3-5 души,  правят „грандиозните разкрития” за ъндърграунда. А после хората се питат, защо съдът чете оправдателни присъди. Много просто, защото освен показанията, няма други събрани доказателства, които да потвърждават казаното. А у нас, Слава Богу, все още не пращат да лежиш зад решетките заради „този рекъл, онзи казал”.  

 

Криминалисти с опит признаха, че в масивите на МВР е имало информация, че задържаните са търгували с дрога. Но също така споделят, че бандата се е считала за махленска и не се е ползвала с  протекции на високо ниво.  И ако от местното районното управление са проявили повече активност, апашите отдавна да са задържани. Убедени са, че за това не са нужни сили на ГДБОП, чиито приоритет е международния трафик на дрога и тоновете наркотик, които минават през страната ни.

 

От няколко години в общественото пространство се въртят имената на няколко полицаи, които уж били нарочени за убиване. Така, че манджата, която се опитаха да ни пробутат за готвените покушения, се оказа яко претоплена.  Странно е, защото  нарочените за очистване, не са хвърлили в затвора  и един участник в знаковите мафиотски покушения.  В същото време  техните свидетели обикалят по съдебните инстанции, за да дават показания срещу мастити бандити.  Магистратите  обаче ги оправдават заради недостатъчно доказателства и тотално разминаване на фактите.

Стари кримки споделят, че се отнасят с респект към ченгетата, които успяват да ги заключат по правилата-без лъжливи обещания, нагласени свидетели и доказателства.  В същото време ненавиждат тези, които си пишат дивиденти с лъжи и шикалкавене.

 

Никой не се съмнява, че обществото ни трябва да бъде прочистено от престъпниците. Но е факт, че те трябва да попаднат в затвора, където им е мястото. А не да ги заключат за кратко, някои прокурори и полицейски началници да си  направят поредния пиар, а след това да ги видим отново между нас.

 

Вижте и доказателствата на спецпрокуратурата и службите в снимки:  

 

Първо доказателство

 

 

Втора находка

 

 

Минивезната с пликчета и малко съдържимо в тях

 

 

Газовият пистолет, с който по всяка вероятност е трябвало да се извършат убийствата

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 19019 |14.11.2017 Турция официално посочи „Булгартабак“ за източник на контрабанда . 6| 7694 |05.10.2017 Марешки за Ревизоро като шеф на комисията за контрабандата: Пуснахме вълка да пази стадото . 3| 8608 |21.08.2017 Само във Фрог: Закриват прехваления център за борба с контрабандата в ГДБОП? . 27| 29493 |29.03.2017 Прехвалената КОНПИ с дълг за милиони заради шефа Пламен Георгиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads