Реклама / Ads
10| 8931 |10.09.2017 АКТУАЛНО

Превъплащенията на един атлантик и царски човек

.
Соломон Паси е име в родната политика. Или поне беше допреди няколко години.
 
Сега се опитва да се хареса на всички и вероятно целта му е да се върне във властта. Затова понякога изпада в явно противоречие със старателно изграждания си имидж на "европеец, сторонник на западните ценности и привърженик на НАТО". Иначе как да тълкуваме днешното му участие в ефира на Би Ти Ви?

Първо, направи дълбок поклон пред финансовия министър Владислав Горанов, а чрез него и пред Бойко Борисов, които отказаха да смятат получените от Калин Митрев пари от Азербайджан за престъпление. Това е обяснимо, престъпление се доказва в съда. Но има и морална страна на въпроса-добре ли е един толкова добре заплатен български чиновник, изпратен на място, където получава в пъти над доходите в Българиия, да консултира режим с твърде неясни демократични основи?

Паси пренебрегва морала за сметка на действащата политика. Добре, това си е негово разбиране. Но у нас остават съмненията, че това се прави ,за да не се развалят отношенията с Бокова, все още начело на ЮНЕСКО и с родните управляващи.Човешко е,както се казва, не се знае дали тези хора няма да му потрябват утре.

Но следва и нещо твърде интересно-Паси говори, че КНДР може да се демократизира и дори вижда важна ролята на България в това.  Интересно, къде в управлението на поредния Ким бившият ни първи дипломат вижда възможност за демократизация.дали пък не смята, че диктаторът ще позволи многопартийна система и честни избори в страната си. Същият този Ким който днес посъветва гражданите да преминат на превоз с колела, тъй катозаради санкциите няма достатъчно бензин.

Утре ще им поръча да ядат листа, пак по същата причина, но Паси ще го демократизира.  Той дори посъветва властите у нас са вдигнат нивото на посолството на България в Пхенян. „България е много добре приета в Пхенян и ако някой може да даде съвети на тези хора, това са държави, на които те имат доверие”, аргументира се Паси.

След това  потвърди, че синът му Исак е член на БСП. „При нас съм проследил, има семейна традиция, вече 5-6 поколения сме участвали в политиката и неизменно никой син не следва партията на баща си. В това отношение моят син очевидно е спазил традицията”, отбеляза той.

Паси обаче подчерта, че този факт нито го ядосва, нито го натъжава. „Напротив, ако някой може да помогне на една партия да се реформира, това би било чудесно”, посочи той. Разбира се, няма лошо синът да има различни политически пристрастия от бащата даже е нормално.

Лошото е,че политическите пристрастия на Паси, след като Симеон слезе от сцената, са крайно неясни. Ако са леви, да отиде и той в БСП, ако са десни, да не говори като привърженик на безумни и неосъществими идеи като демократизирането на Северна Корея. Че много напомня на соцпризивите-петилетката за три години и пристигането на светлото ни комунистическо бъдеще.

Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3930 |17.08.2017 Кандидат за президент: В Царските конюшни – нова джамия . 0| 5476 |31.07.2017 Бебето-атлантик и майка му още са в Манчестър . 0| 5929 |13.06.2017 Френско-швейцарски циментен концерн финансира тероризма в Сирия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads